Overgangsstuk gietijzer naar PVC

Corneel

  • #1
Beste,

Ik heb gelezen dat je voor de overgang van een gietijzeren riool naar PVC een krimpmof kunt gebruiken: Ring om het gietijzer, krimpmof er tegen aan en laten krimpen met een verfbrander. Daarna op de spie verder bouwen met pvc.

De situatie is als volgt: Het gietijzer steekt ca 8 cm uit het betonnen plafond. Hier wil ik een overgangsstuk op plaatsen, direct gevolgd door een 90 gr. bocht. De afvoer loopt dan tussen plafond en verlaagd badkamer plafond.

Probleemstelling: Het verlaagde plafond wil ik het liefst zo hoog mogelijk hebben en is nu afhankelijk van de rechte krimpmof met daaraan een 110mm 90 gr. bocht.

Op internet gevonden een Fernco bocht 112L. Met deze overgang kan ik direct de bocht inzetten en kan het plafond dus ca. 10 cm hoger komen, wat erg gewenst is.

Vraag: Werkt dit evengoed als een Wavin krimpmof en is dit alternatief aan te bevelen of heeft dit nadelen t.o.v. een krimpmof? Zijn er andere alternatieven?

Nog een tweede vraag: Graag advies met welk materiaal de PVC buis in te pakken is om in het plafond zo min mogelijk geluidshinder van afvoerwater te hebben.

Alvast dank!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je kunt ook de pijp die nu uit plafond steekt op kappen uit beton en van uit boven verdieping ver vangen en de pvc buis in storten in beton, zo kan je dicht tegen plafond aan werken.
 

Kweksma

  • #3
Hallo Henk,

Voor wat betreft de pijpovergang kan ik je niet helpen. Ik heb wel een keer een pvc standpijp "ingepakt" met van die veelkleurige geperstevlokken geluidsisolatieplaten. De pijp stond in de hoek, en ik heb de platen schuim met een rachelwerkje klem gezet tegen de muur en afgewerkt met gips. Her geluid werd werkelijk zeer goed gedempt (doorspoelen vergeleken met en zonder isolatie en het was echt heel veel stiller). De geluidsisolatie zit er nu, 15 jaar later nog en doet het nog steeds heel goed.

Wellicht dat je de buis hier ook mee kunt inpakken, let wel op dat je echt alle kieren meepakt, anders is de werking veel minder.

Succes!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu