Oude muurverf eraf schuren?

Xena---

  • #1
Hallo iedereen,

Ik wil de muren van mijn huis opnieuw wit verven, omdat er nu te veel vlekken op zitten. Ik wil hiervoor Sigma of Sikkens verf gebruiken. Mijn voorkeur gaat uit naar Sikkens Alphacryl pure mat SF of Simga Pearl Clean Matt.Ik ben er nog niet helemaal welke van de twee ik ga kiezen. Ik sta ook open voor andere suggesties.

Mijn vraag is: kan ik de muren met een van de hierboven genoemde verven overheen verven of moet ik eerst de oude verf eraf schuren? Ik heb namelijk begrepen dat je niet zomaar over een synthetische verf, verf op water basis mag verven. Ik heb namelijk ook geen flauw idee wat voor soort verf er nu op de muren zit.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ik denk dat je 2 zaken door elkaar haalt. Synthetische muurverf wordt zeer zelden gebruikt. Het overschilderen van houtwerk wat met terpentine houdende verf is afgewerkt kan, na volledig mat schuren, met watergedragen verf worden overgeschilderd. Andersom is een andere zaak.

99% van alle muurverven wordt watergrdragen toegepast. Je kunt dus gerust met 1 van de 2 voorgenomen producten gebruiken. Licht opschuren kan nooit kwaad. Daarna goed ontstoffen evenmin. Het laatstgenoemde product laat na reinigen geen glanzende plekken na.

Belagrijk is ook de vraag waar de verf wordt toegepast.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu