OSB Constructieplaat ook geschikt als 'bekleding' stal ??

Marcels_klus

  • #1
Beste medeklussers.

Als amateurklusser heb ik een vraag aan de wat ervaren klusser.
Wij hebben op een boerderij een paardje staan in een oud stalletje (+/- 3m50 x 3m50) bestaande uit 6 houten palen en waarvan de wanden zijn bekleed met overnaadse planken.

De planken zijn echter grotendeels verrot en nu willen wij het een beetje op gaan knappen. De boer zelf wil er niet veel geld in steken en aangezien wij grotendeels voor de kosten op zullen draaien willen wij de kosten zo veel mogelijk drukken.

Ik zag dat OSB Constructieplaat goedkoper is dan watervast hechthout wat waarschijnlijk beter geschikt zal zijn.

Maar is het mogelijk om na verwijdering van de verrotte planken, OSB Constructieplaat te gebruiken om de stal te bekleden? Uiteraard begrijp ik dat zowel de voor als achterkant van deze platen geverfd moeten worden.

Kan dus OSB Constructieplaat gebruikt worden voor het bekleden van een stal (buitenzijde) en indien dat kan heeft men nog tips voor de behandeling van deze platen? (binnenkant menie, buitenkant beits?)

Nogmaals, het moet niet te duur worden aangezien de stal niet van ons zelf is. Het is reeds een oud krotje dus het hoeft geen schoonheidsprijs te winnen als het klaar is.

Mille Grazie!
 

Fiesiekus

  • #2
Misschien kan je naar een kringloopwinkel voor bouwmaterialen gaan. Daar kan je voor een krats vaak dikke gebruikte planken op de kop tikken. En die ter vervanging gebruiken.

OSB zwelt op door vocht en verliest dan z'n sterkte.
 

Marcels_klus

  • #3
Beste Fiesiekus,

Dank je voor de reactie!
Ik was er al bang voor dat deze platen niet geschikt zouden zijn.
Naar mijn idee had ik er ook spaanplaatdelen doorheen gewerkt gezien ??
In ieder geval bedankt voor de tip!!
 

Fiesiekus

  • #4
Het is zeker niet aan te raden OSB in weer en wind te gebruiken, dan zwelt het op en vergaat. Met verven krijg je het niet vochtdicht, vanwege de vele gaten en spleten tussen de houtsnippers
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
2
5
13

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu