Opzet/planning van een verbouwing

Klus_Keizer

  • #1
Hoi,

Na wat verbouwingen te hebben overleefd in het verleden, was ik benieuwd hoe andere forummers hier een grote klus aanpakken? Ik heb eigenlijk te weinig bouwkennis om een goede volgorde direct op papier te zetten, mooiste is een opzet waar je ook steeds je kostenplaatje goed in de gaten houdt en kan doorrekenen...

Globaal betreft het een hoekhuis waar nogal flink in moet worden geknutseld (aanleg CV, nieuwe electra- en waterleidingen over 2 verdiepingen, fundering repareren enzo), nieuwe keuken, nieuwe badkamer, nieuw toilet.

Zijn er globale stappenplannen beschikbaar? Kan me voorstellen dat je eerst een leiding naar de 1e trekt, alvorens je badkamer daar tot in detail plant :) Maar info of link naar een 'verbouwingsplan' dat vrij algemeen is, is volgens mij al een mooi begin. Liefst 1 die dus in de praktijk succesvol bleek. Na 2 stressvolle verbouwingen ga ik het nu eens goed uitwerken :) Thanks!
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Nee, stappenplannen voor dergelijke grote klussen hebben we niet beschikbaar, en zoeken naar eventuele bestaande stappenplannen is toch iets wat je zelf zult moeten doen. Google is daarbij je vriend!

Overleg over een geschikt stappenplan kun je het beste doen met degene die je aantrekt om de klussen te laten doen. Het zal toch van situatie tot situatie verschillen wat de beste aanpak is.

Hier behandelen we alleen omschreven klussen (opgesplitst in duidelijke gedeeltes / ruimtes / soort werk per klus), die zelf uitgevoerd worden, geen klussen die door derden gedaan moeten worden.

Door de manier waarop je een en ander omschrijft, en het vermelden van de grootte van het te verbouwen bedrag, lijkt het er sterk op, dat je hoopt dat iemand reageert om je klus te gaan doen.

Dat is geheel niet de bedoeling, en het bedrag zal dan ook (opnieuw!) door een moderator verwijderd worden.
 

Pepjo

  • #3
Kees schreef:
Dat is geheel niet de bedoeling, en het bedrag zal dan ook (opnieuw!) door een moderator verwijderd worden.
Waarvan akte.... :mrgreen:
 

Klus_Keizer

  • #4
Het vermelden van het bedrag is voor jou dus genoeg informatie om vast te stellen dat ik naar een aannemer zit te vissen? Nou helaas voor jou, ik probeer gewoon zoveel mogelijk informatie te verschaffen, zodat het 'totaalplaatje' duidelijker wordt.

Google geeft idd. heel veel info en eigenlijk 'te' veel, de reden dus dat ik gerichter op dit forum zoek.

Kan zijn dat iemand een freeware klus/planningstooltje kent of dit ooit heeft opgezet, lijkt mij dus reuzehandig bij een grote klus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
Gerelateerde onderwerpen
Advies over planning werkzaamheden

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu