Opvullen kuil in verdiepingsvloer

Unartic

  • #1
Een oude hooizolder willen we gaan voorzien van vloerverwarming. Nu is deze vloer bij de oorspronkelijke bouw niet goed gestort. In het midden is de vloer ca 4cm lager dan aan de randen. Dit ligt niet aan doorzakken, maar is puur het gevolg van fouten bij het storten (constructeur is reeds langs geweest).

Omdat de vloer een oude hooizolder is, is deze niet gemaakt op een enorm gewicht. De dekvloer die er op zat was in het midden ca 4cm dik en aan de randen ca 1cm dik. Hiermee hebben ze het hoogte verschil al proberen op te vangen. Wij kunnen helaas niet aan de randen een nieuwe dekvloer van 6cm maken en in het midden ca 11 cm om hier vloerverwarming in te leggen. Dat zou veel te veel gewicht in het midden veroorzaken.

We moeten dus een manier verzinnen om de 'kuil' op te vullen zonder gewicht toe te voegen. Nu had iemand het idee om dit te doen met isolatiemateriaal. Opzich een uitstekend idee (vrijwel geen gewicht, wel volume) alleen kan ik me niet indenken hoe we dat technisch kunnen verwezenlijken.

Iedere pur/pir plaat stuk voor stuk op maar sculpturen lijkt me niet echt 'the way to go'. Polystereen gebruiken, vastplakken met wat pur? en vervolgens moet een gloeidraadje op hoogte doorsnijden zou misschien een (omslachtige) optie zijn.

Mijn vraag is daarom: is er iemand met ideeën hoe dit te doen? Of bestaat er een soort van vloerbaar isolatimateriaa wat zonder uit te zetten uithard?
 

Fiesiekus

  • #2
Het enige wat bij me opkomt is een mengsel van cement en vermiculite (met water aangemaakt). Dat is een isolatiemateriaal dat om schoortseenpijpen e.d. wordt gebruikt. Misschien kan je eerst een proef doen met dat mensel en kijken hoe het zich laat verwerken, vervormen, past in vreemde vormen en ten slotte: hoe hard een draagkrachtig het wordt. Dus eerst testen!!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Wel opschuimend, maar wellicht toch bruikbaar:

PU Schuim H 35:
Code:
Tweecomponenten polyurethaan hardschuim met gesloten celstructuur. Toe te passen voor het opvullen van holle ruimtes, dubbele bodems en thermische isolatie. Een andere toepassing is het maken van mallen en artistieke creaties. PU Schuim laat zich gemakkelijk snijden, schuren en modelleren, zodat de meest ingewikkelde vormen gemaakt kunnen worden.Een mengsel van 1 liter vloeibaar schuim levert bij vrije uitschuiming een volume van ca 25 ltr op. Uitgeschuimd bedraagt het gewicht 35 tot 40 kg per m³ . De mengverhouding van de A en B component in volumedelen is 1 : 1. De verwerkingstijd bij 20ºC is ca 2 minuten. De minimale verwerkingstemperatuur is 18ºC.

Verpakking: 400 ml set, 2 ltr set, 8 ltr set, 40 ltr set
Het opschuimend effect is in de open ruimte een stuk minder, maar misschien kan je er een geplastificeerde plaat erover leggen om de dikte in 1 keer goed te krijgen (met gaten om het teveel aan schuim af te voeren).

grtz
Henk
 

Unartic

  • #4
Henk,

Bedankt voor je suggestie. Weet je in hoeverre dit net als pur plakt? Is het hierbij verstandig om tussen het schuim en de plaat nog een laag folie aan te brengen? Of weet je uit ervaring dat een geplastificeerde plaat voldoende is om aanhechting te voorkomen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Wellicht dat sommige geplastificeerde lagen niet plakken, maar ik vrees dat plastic wel aan te raden is, dus ik had het iets te optimistisch geroepen :) Het spul plakt (net als PUR) niet op PE en PP, en ook niet op in de was of olie gezette delen.

Als je dit methode met een plaat kiest, wel voldoende gaten maken en langs de randen open, zodat de plaat niet omhoog geduwd wordt. M'n ervaring is dat je eigen gewicht niet altijd voldoende is om het uitzetten tegen te gaan.

Het schuim is eenmaal uitgehard drukvaster dan PUR volgens mij. In ieder geval makkelijker aan te brengen omdat je het kan gieten. De bewerkingstijd is wel echter heel kort. het is ook erg makkelijk daarna te bewerken, het is geloof ik na een half uurtje volledig uitgehard.

grtz
Henk
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Er bestaat ook C-EPS mortel. Is cement met een deel Polystyreen korrels.
Wordt op daken gebruikt om iets aan het afschot- en aan isolatie te doen.
Is te koop in zakken.
In België wordt, ik lees dat vaak, dat ze PUR spuiten.
Voor beide even Googlen.
*wgb*
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik zou voor een droog systeem gaan je hebt een pb met een voorbeeld

namen worden hier namelijk gemod ook als je anders alleen met een ontoereikende omschrijving kunt komen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
7
3
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu