Oplossing tocht raamkozijn

EdwinB81

  • #1
Beste klussers, sinds de winter zit ik met een vresellijk irritante tocht die ik eigenlijk niet helemaal kan plaatsen. Ik heb het gevoel dat de tocht dwars door de (brose) kit heen komt die tussen het (dubbele) glas en kozijn zit.

Kan ik dit zelf oplossen door de kit eruit te snijden en opnieuw vullen met kit? (dat het raam niet in stevigheid verliest en me eropeens uitkukelt als ik kit weg snijd)
 

Fiesiekus

  • #2
Dat kan je inderdaad zelf doen. Maar weet je zeker dat het via die naad komt? Is het niet gewoon de "koude-val" die langs het glas naar beneden zakt? Of een kier in de sponning tussen raam en kozijn?
 

EdwinB81

  • #3
Hoi Fiesiekus,

Zeker weten doe ik het niet. Als ik met mijn vinger over de kit ga voel ik op zekere plaatsen wel luchtbeweging, en een tiental cm'ers verder niet. Dit in combinatie met de kit die je hoort kraken als je er met de nagel voorzichtig indrukt doet mij dit vermoeden.

Ik moet bekennen dat ik niet bekend was met de koudeval, en heb dit even opgezocht. Het zou inderdaad ook kunnen bijdragen. In de kamer waar het betreft zit echter wel allemaal dubbelglas.

Is er een manier om hier achter te komen? (en mocht dit het zijn wat kan ik hier aan doen?)
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Zet een aansteker op de grootste vlam en ga daarmee langs het kozijn.
Daar waar de vlam wijkt zit doorgaans het tocht probleem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu