Oplossing stank-/riooloverlast slaapkamer

Amersfoort

  • #1
Wij hebben een rioollucht hangen in onze slaapkamer en dit verspreid zich naar de hal beneden. Deze komt zover wij kunnen achterhalen bij het toilet vandaan. Het toilet staat in onze slaapkamer (open verbinding). Deze lucht is ontstaan sinds er drie weken geleden een motor is gemaakt naast ons perceel, naar wat wij begrijpen is dit een motor die alles klein maakt om vervolgens verder door de rioolbuizen te transporteren. Van de week hebben wij er een specialist bijgehad en heeft een probleem opgelost (dacht dat het vanuit de keuken kwam). Echter vandaag kwamen wij tot de conclusie dat het probleem in de slaapkamer nog steeds aanwezig is. Het toilet is aangelegd door de vorige bewoners en loopt via een lange buis naar het centrale gedeelte van de riolering. Tevens is er een beluchter op het dak aanwezig. Wij hebben de koker inmiddels los gehad en kunnen hier niets constateren (qua waterlekkage), het toilet zelf stink niet ook de wasbak niet. Waar komt deze stank vandaan en hoe lossen wij dit op. Het is werkelijk niet uit te houden en wij weten het niet meer.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hoeveel water staat er in het de sifon van het toilet, wordt dit niet gedeeltelijk leeggezogen ?
 

Amersfoort

  • #3
Genoeg, hier staat water in tot ongeveer de ronding van de wc-pot. Dus eigenlijk het gehele smalle gedeelte.
 

Ceevee

  • #4
Hebt u airco op de slaapkamer?. Als dit zo is zal de syfon van de condensafvoer waarschijnlijk droog staan.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Je kunt evt een rook inspectie aan vragen bij een ontstoppings bedrijf

zo kunnen ze zien als er riool lucht ergens uit komt

ook kan het een muis of een rat onder de vloer rotten stinkt ook enorm vaak genoeg mee gemaakt
 

Amersfoort

  • #6
Nee, wij hebben ook geen airco op de slaapkamer. Het rare van het hele verhaal is dat wij hier nu ruim een jaar wonen, nergens geen last van gehad totdat ze drie weken geleden de motor op het perceel hiernaast weer hebben gemaakt. Vanaf die tijd is het foute boel. Ik heb ook nagevraagd aan de specialisten of de motor soms onze syfons leegtrekken. Maar dit is niet het geval. Het bedrijf die de motor gerepareerd heeft kan ook niets doen, hij zegt dat alles functioneert wat ook weer beaamd wordt door de riool/saneringsspecialisten.
Is de afstand misschien te groot van de toilet naar de ontluchter (circa 5 meter), kan er wat mis zijn met de ontluchter? verstopt?
Ratten/muizen lijkt me onwaarschijnlijk gezien we een kruipluik hebben maar een volledig kelder met vertrekken. In de kelder ruik je ook niets.
 

Ceevee

  • #7
Komen er geen borrelende geluiden uit de wastafel of het toilet als het toilet wordt doorgespoeld?. De beluchtingspijp op het dak moet een open verbinding hebben met het riool, er mag geen beluchter op zitten.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu