*Opgelost* Cilinderslot achterdeur werkt opeens niet meer

Chielmi

  • #1
2 jaar geleden de cilinders in de voor- en achterdeur van mijn huis vervangen door nieuwe Nemef cilinders. Nu wil ik net via de achterdeur het huis uit, maar het slot "pakt" niet meer.

Sleutel past er nog perfect in, maar als je draait voel je na een slag van ongeveer 80 graden een blokkade. Aan de buitenkant zie ik ook dat het slot niet beweegt, hij komt geen millimeter uit de sponning :cry:

Het grote probleem is nu dat ik geen enkel idee heb hoe ik dit op kan lossen. Ik heb de beschermplaat aan de binnenkant er al afgehaald. Maar de cilinder kan er nog niet uit omdat deze natuurlijk aan de kopse kant van de deur nog vastzit met een bout, en het slot valt nog in de sponning.
Ik heb geprobeerd of ik het slot met een schroevendraaier tussen de deur en de sponning door in beweging kan krijgen, maar dit had geen effect.

Scharnierpennen aan de buitenkant verwijderen heeft geen nut want de deur is beveiligd met dievenklauwen.

Ik kan me niet voorstellen dat ik de eerste ben die met zoiets te maken heeft gehad :wink: . Iemand een idee hoe ik dit op kan lossen?

Ter illustratie nog een foto van de binnenkant (iedereen weet wel hoe een slot er uit ziet, maar dit maakt het misschien makkelijker een idee toe te lichten)
 

Chielmi

  • #2
Opgelost! Uiteindelijk wilde de deur na dik een uur klooien, peuteren, etc opeens open. Blijkt dat het slotmechanisme af en toe onafhankelijk van de cilinder beweegt. Slot is er bij het van slot draaien niet volledig uit gekomen en stak nog een paar mm in de sponning.

Morgen eerst maar eens een nieuw slotmechanisme kopen :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu