Opbergkast bij trap

Edje_beginner

  • #1
Ik heb met mijn trap naar de eerste verdieping een 'dooie hoek' zitten. Nu wil ik daar een soort opbergkast in maken. Kan ik dat zelf doen? Het is alleen maar voor kleding en dergelijke (niets zwaars).

Situatie:

Als je de trap op loopt, loopt het plafond (vanaf de begane grond) in 2 gedeeltes: de ene is dan zo'n 240 cm hoog en dan verspringt ie naar zo'n 420 cm.

Groetjes

Edwin
 

Creswim

  • #2
Hoi,

Tuurlijk kan je dat zelf ! Kwestie van duidelijk te weten wat je wil. Je kan er gewoon wat schappen maken of een buis hangen waar je kapstokken aan kan hangen.

Je kan ook een volwaardige kast maken in (bijna) eender welke vorm.

Wegens -onder het dak- kon er in onze slaapkamer geen conventionele kleerkast. Ik ben dan aan het meten & tekenen gegaan. Bij de houtzagerij heb ik dan MDF besteld en volgens mijn plan op maat laten zagen. Zo had ik uiteindelijk een "bouwpakket". Alles in mekaar geschroefd met MDF-schroeven (niet volgens de regels van de kunst met lijm & deuvels ... :oops: ) het staat wel stevig.

Enkel de deuren heb ik geschilderd.
De kleerhangerbuizen heb ik gerecupereerd uit onze vorige kleerkast (die was total loss na 3 verhuizingen)
De scharnieren zijn wel professionele meubelscharnieren (verstelbaar in 3 richtingen) die ik door een bevriend schrijnwerker in de deurplanken heb laten ponsen. Maar zo moeten er nog wel vriendelijke mensen te vinden zijn.

OK - niet gratis- maar uiteindelijk (eigen werkuren niet meegerekend) kostte dit een tiende van de prijs van professioneel maatwerk.




Het geheel bestaat eigl. uit 3 kasten : 2 met dubbel deur, 1 met enkel deur.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Ik had meer een soort kelderkast in mijn gedachten, zo is de ruimte onder de trap in ons huis benut. Dat zat standaard zo, want dat was vroeger heel gebruikelijk.

Misschien kan Edwin ook een paar foto's plaatsen van de situatie, om te kijken waar het echt om gaat. Want anders gaan we hier allerlei opties noemen, terwijl het eigenlijk heel onduidelijk is wat de bedoeling is...
 

Huub01

  • #4
Ed ik heb ook zoiets gedaan op de overloop op de eerste etage.
Gewoon op de maat die er is een MDF frame neergezet hoekverbindingen met schroeven en zwaluwstaarten en een meranti deurkozijn ervoor aangepast en bijpassende deuren op maat gemaakt.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Da's duidelijk :?:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu