Op zoek naar Kirschen beitels, niet gepolijst.

DervishD

  • #1
Ik ben al en tijdje op zoek naar de niet gepolijste beitels van Kirschen maar ik kan deze nergens vinden in NL. Weet iemand misschien waar ik deze kan kopen?
 

Coko

  • #2
Ik neem aan dat je de site van de Arnhemse snoepwinkel voor houtbewerkers hebt gechecked. Is volgens mij de grootste Kirschen dealer van Nederland.

Ik kan in de 2008 catalogus ook helemaal niets over ongepolijste beitels vinden? Zou kunnen dat het oude modellen zijn.

Maar waarom wil je perse de niet gepolijste versie hebben?

Hoe gladder de beitel is des te minder slijp en wet werk je hebt (achterkant niet vergeten te wetten!!!) en des te sneller je beitel scheermesscherp is. Dus beter, makkenlijker en veiliger(!) werkt.
 

DervishD

  • #3
Ik heb Baptist uiteraard gechecked. De reden is dat bij het polijst proces de hoeken door het polijstwiel afgerond worden, als je ook scheepstimmerman bent weet je waarom ik het niet wil. Daarnaast heb ik een hele oude coticule die zo snel metaal afneemt dat de achterkant in een mum van tijd gepolijst is :wink: (zonder de hoeken af te ronden)

Maar afijn, ik ze gevonden in Duitsland (de niet gepolijste), maandag krijg ik als het goed is 26, 38 en 40mm binnen :D


Naam coticule veranderd in link, mod.
 

Coko

  • #4
Ah oke, weer wat geleerd. Heb alleen een aantal schietbeitels van Kirschen, ik ondervind iig geen nadeel van het polijsten. Sterker nog de overgang van het snijvlak naar het rechte gedeelte (weet niet hoe dit heet) heb ik zelfs iets afgerond om beschadigingen te voorkomen. Deze aanpassing wordt veel gedaan bij gebruik van schietbeitels in de meubelmakerswereld, van scheepstimmerwerk heb ik geen verstand.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu