Oók over het repareren van vloerbalken...

Lenas

  • #1
Ik heb er de laatste dagen van alles over gelezen op dit en andere forums. Veel goede info gevonden over houtverbindingen en materialen en zeer verhelderende foto's gezien. Geweldig dat dit alles binnen mijn bereik komt dank zij de forums!
Maar toch blijf ik met een vraag zitten omdat elke situatie zijn eigen sores meebrengt, zo ook bij mij.

Het betreft hier het veelal voorkomende: houtrot aan de kop van de balk waar íe in de (tussen) muur zit. Geheel vervangen is o.a. geen optie omdat er lange stalen balk in de lengte door de ruimte loopt dwars op de houten balken. M.i. krijg je bijna onmogelijk hier een (hele) nieuwe balk langs. Is ook niet nodig, want het gaat alleen om de kop.
Dit is de complicatie:
Deze balk is de eerste balk en loopt voor het raam langs. Ik kan er aan de binnen kant bij, niet aan de muur kant. Van alle technieken om dit te verhelpen het volgende: ik kan er een stuk naast leggen of verlengen enz., maar hij zit zó dicht bij de buitenmuur (1.5 cm) daar kan ik niet met mijn hand tussen komen...dus balkdragers, gordingslas, verlengingen, klampverbinding (die me het sterkste leek) kan ik maar een één zijde bevestigen. en ik ben bang dat dat niet voldoende is. Natuurlijk wil ik een peur onder de 'las' zetten, maar toch...
Hoe wordt zo'n probleem opgelost?? Door en door boren is hier uit den boze...en ik zal niet de enige zijn...?
Alvast dank!
lenas
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Lijkt me verstandig hier even een bouwkundige naar te laten kijken, die hebben in dit soort zaken ervaring en kunnen ter plaatste een beter advies uitbrengen dan iemand vanachter een beeldscherm.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu