Ontwerp hoofdverdeler en onderverdeler

MartijnJS

  • #1
Ontwerp hoofdverdeler en onderverdeler

Op basis van de antwoorden in mijn vorige topic heb ik een ontwerp voor een hoofd- en onderverdeler gemaakt. Het is ter vervanging van de huidige situatie. Het grote aantal groepen van 20 wil ik handhaven. De totale gelijktijdige belasting in de complete situatie zal echter niet hoger zijn dan 7.500W.

In onderstaand ontwerp heb ik alleen de fasedraden getekend. De nul en de aarde heb ik voor het overzicht achterwege gelaten. In de onderverdeler gebruik ik zoveel mogelijk 6A groepen om goed te zitten met de selectiviteit. Ik heb daar 2 10A groepen voor een close-in boiler en een waterkoker. Die draaien echter incidenteel. In de onderverdeler zelf zitten wel aardlekschakelaars, maar de afzekering van de onderverdeler in de hoofdverdeler zit niet op een aardlek. Voldoet het ontwerp aan de normen? Ik hoor het graat. Bedankt!

 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je het handig doet, komt er één 10A automaat op de bovenste fase van de onderverdeler en één op een andere. Anders is er kans dat de 16A automaat in de hoofdkast eruit gaat, als de close-in boiler en de waterkoker tegelijk verwarmen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu