Ontwaseming badkamer via schoorsteenkanaal

Hans de jong

  • #1
Voor de ontwaseming van de badkamer ga ik een cve plaatsen tegen de wand van een ongebruikte schoorsteen. Bedoeling was die dmv laminaatslang te verbinden met een pvc ontluchtingskap 125 mm die ik heb laten monteren bovenop die schoorsteen, die schoorsteen was dichtgemetseld en daar heb ik een gat in laten boren 132 mm. Maar de laminaatslang (127 mm) is in de praktijk nét te breed voor het geboorde gat. Ik kan ook niet van onderaf een buis 125 mm doorsteken want er zit een knikje in het schoorsteenkanaal. Mijn vraag: is het erg als de ontwaseming plm. 80 cm 'vrij' door het schoorsteenkanaal gaat, krijg ik dan geen last met vochtaanslag in het schoorsteenkanaal.
 

Kacheltje

  • #2
Dat laatste is idd een risico die je loopt.
Afhankelijk of dat zich voor doet is de lengte van het kanaal, of het kanaal aan een buitenmuur grenst, of het kanaal geïsoleerd is en of er een buis in het kanaal zit.

Bij het aanbrengen van een buis ondervang je het proleem. vocht zal dan geen kans hebben om in het gemetselde deel te trekken.
 

Hans de jong

  • #3
Beste Kacheltje,

Dankjewel voor je heldere antwoord ! Ik ga proberen of ik toch een of andere buis tussen de cve en de ontluchtingskap krijg, en als dat niet lukt op zoek naar een heel andere plek (en afvoer) voor de cve.

vrgr
Hans
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu