Ontluchten - ketel zelf ook ontluchten

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hallo,
Ik heb een intergas kombi kompakt HR die een enorm lawaai maakt als hij aan staat... Zelfde als eerder vernoemd borrelen .. Alsof er lucht in het systeem zit (de ketel) . Nu lees ik dat ik bij intergas dat ik de ketel zelf ook moet ontluchten. Dit heb ik bij de radiatoren al gedaan. De nippel zou links bovenop zitten. Dat lijkt wel te kloppen zit een soort overdruk ventiel.. Maar hoe draai ik dat normaal open. Me radiator sleuteltje past niet.. Hoop dat er een antwoord is.

Gr Nathan
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
nathan,als goed is zit de ontluchtingsstop op een messing sokje boven links op de ketel,ziet er bovenop gezien een vierkant spinteltje,daar moet toch een ontluchtingssleuteltje oppassen,kijk even of je sleuteltje niet te dik is!!!

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Hallo Ben,

Het is echt geen vierkantje :D
Het is een dopje wat je normaal een slag los draait zodat het overdruk er uit kan, maar als je dat helemaal er af draait dan ehh zie je een gat.. Daar in gekeken met de zaklamp zie je na een halve centimeter gewoon plat iets.. misschien wel een kogeltje.. geen idee te onduidelijk.. Maar nu denk ik ook dat er een ander probleem is, want hij gaat niet eens meer aan .. Schiet in error code 5. Als ik naar de vlam kijk lijkt die niet meer goed opgang te komen. Bij warm water doet hij wel wat, maar is oranje van kleur?.. Ik ga denk ik even intergas bellen kijken wat ze zeggen.. Indien iemand nog wat weet ..

Hou ik me aanbevolen.

Mvg,
Nathan
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
het is een automatische ontluchter,zal de ketel ff uitzetten,zachtjes tegen de ontluchter aantikken,denk dat de vlotter blijft hangen,probeer het,lukt het niet,raadpleeg dan intergas nog even.

gr.Ben
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Hallo Ben,

Ik heb gebeld en de error staat voor wat ik al dacht de vlam die niet goed opgang komt. De ontluchter zei hij niet veel over behalve dat ik iemand moet bellen die de cv komt schoonmaken.. Ik zit nu twee dagen in de kou :( Heb jij een idee wat en hoe je de cv reinigt (intergas kombi kompact HR) Inmiddels is het warm water nog niet eens meer lauw.. plus alleen maar een oranje vlam (cq oranje veldje) ...

Bvd, Nathan
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu