Onregelmatig uitvallen ALS i.c.m. CV ketel

N00bDaan

  • #1
Hoi klussers,

Vorige winter is er een nieuwe CV ketel geinstalleerd (Intergas HRE 36/30) samen met alle radiatoren e.a. (vervanging van gaskachels). Sindsdien slaat de ALS af en toe af, maar alleen wanneer de ketel gebruikt wordt voor het vervarmen van het huis.

Vorige winter heb ik er last van gehad (eens per week, soms frequenter). Met de zomer heb ik helemaal niet gestookt, maar wel gedouched e.a. (warm water vragen) en is de ALS niet een keer afgeslagen.

Sinds een maand of wat stook ik weer en gebeurd het weer af en toe.

Volgens mij ligt het aan de CV ketel, maar kan het niet de gloeipen/ionisatiepen zijn of wel? Is dit probleem te tackelen op een of andere manier? Zie zelf geen duidelijke oorzaak en weet niet zo goed wat ik ermee aan moet.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Kan mij het bijna niet voorstellen dat de ketel dat veroorzaakt alleen tijden verwarmen.
Ik denk dat je het elders moet zoeken.
Kan je de ketel niet op een verlengsnoer zetten op een groep die niet achter de twijfelachtige aardlek zit?
 

N00bDaan

  • #3
Bedankt voor je reactie. Ik heb 2 ALS voor x groepen (weet het even niet uit mijn hoofd). Zou de hele groep over kunnen zetten of alleen de ketel op de andere ALS. Misschien is dat laatste idd het beste. Zal eens kijken of ik daar van de week even tijd voor heb. Zal het laten weten. :-)
 

N00bDaan

  • #4
Het lijkt erop dat je helemaal gelijk hebt. Ik had de CV op een aparte ALS gezet en het gebeurde nog steeds bij de andere ALS. Er zaten twee groepen op die ALS, nu nog maar een (degene met een oude koelkast en een buitenlamp). Hoogst waarschijnlijk zit het probleem in deze groep en dus bij een van de bovenstaande dingen. Eerst even afwachten of het weer gebeurd..

Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu