Ongestraft NEHEBO vloer wegslopen?

RichardB1973

  • #1
In mijn woning uit 1940 ligt een ‘nehobo’ vloer. Dit is een zogenaamde holle stenen vloer met bewapening erin en een betonnen deklaag.
Onder de vloer zit een kruipruimte van maximaal 35cm hoogte waar lastig onder te komen is.

Aangezien ik vloerverwarming wil gaan installeren, en daarvoor ook de vloer wil isoleren, stuit ik op problemen. Bij het frezen in de cementlaag zal ik in de nehobo stenen terecht komen aangezien de deklaag maar een 20 mm dik is. Hierdoor verliest de vloer zijn sterkte. Isoleren is daarnaast lastig vanwege de geringe hoogte onder de vloer.

Nu ben ik van plan om de vloer weg te slopen en de ruimte op te vullen met schuimbeton, daarop vloerverwarming leggen en dan een afwerklaag.

Mijn vraag is nu eigenlijk of ik ongestraft de nehobo vloer kan wegslopen zonder dat dit de contructie van de woning verder in gevaar brengt. Het lijkt mij dat de muren worden ondersteund door het fundament, maar kan mij ook indenken dat de vloer nog voor een bepaalde stabilitiet zorgt.

Wanneer dit niet zomaar kan, wat adviseren jullie dan om dit probleem op te vangen?

Bij voorbaar dank voor reacties.

Richard
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Er komt weer een nieuwe vloer in, dus dan is er niets meer aan de hand toch? Tijdelijk kan je huis best zonder die vloer ;)

Als je wel je kruipruimte wilt behouden, kan je ook een broodjesvloer plaatsen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu