Ongeaarde stekker/draad lamp vervangen

Mireillevdw

  • #1
Ik heb een oude lamp van iemand overgenomen. De stekker blijkt ongeaard en kan dus niet in het stopcontact(nieuwbouw). Nu ben ik aan het bekijken wat ik hiermee kan. Moet ik de gehele draad van de lamp vervangen door een geaarde draad/stekker? En hier zou ook een schakelaar tussen moeten, maar ik kan geen geaarde draad met stekker en schakelaar kant en klaar vinden. Bestaat dit wel of is er een andere optie?
 

SvHalm

  • #2
Hangt er van af hoe netjes je het wilt doen.
In de bouwmarkt kun je gewoon snoeren halen met aangegoten stekker met randaarde. Schakelaar in dat snoer ertussen zetten zou zelfs voor niet dhz'er geen probleem moeten zijn. Dat is de nette oplossing, kun je ook nog uit wat kleuren kiezen. In dat geval sluit je het nieuwe snoer dus aan aan de lampkant.

De (volgens mijn maatstaven) minder nette oplossing is een losse randaarde stekker kopen en die aan het snoer bevestigen. Of die nog in de bouwmarkt liggen weet ik niet maar bij een electro zaak moet je die nog wel kunnen vinden. Als er geen aarde aan de zijde van de lamp zit (en die zit er niet) sluit je die dus ook niet aan in de stekker.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Als de lamp geen aarde nodig heeft (dubbel geïsoleerd) zou je er ook een kant en klaar ongeaard snoer aan kunnen zetten met snoerschakelaar en platte stekker.
 

Mireillevdw

  • #4
Ik heb inderdaad bij Gamma een randaarde stekker gekocht en deze aangesloten op de draad. Hij werkt weer! :mrgreen:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu