Onderzoek naar PUR pistolen student Universiteit Twente

JRune

  • #1
Hallo iedereen,

Via via kwam ik op dit forum en zag dat er veel mensen met kennis op het gebied van klussen waren...

Dus kom ik hier met een aantal vragen, als jullie het leuk vinden om hieraan mee te werken: alvast bedankt!

Het is de bedoeling dat ik een nieuw type purpistool ontwerp...dus nu kun je alle klachten kwijt betreffende de bestaande oplossingen :mrgreen:

* Als je wel eens met professioneel purpistool hebt gewerkt: hoe werkte die precies? Wat waren de voordelen? Wat waren de nadelen? Wat zou je verandert willen zien aan dit purpistool?

*Als je met een consumenten/hobby/purschuimbus hebt gewerkt (die met enkel het bijgeleverde kunststof pijpje): Hoe werkte die precies? Wat waren de voordelen? Wat waren de nadelen? Wat zou je verandert willen zien aan deze oplossing?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Groeten Jeroen
 

Arjan'74

  • #2
Ik gebruik thuis een pistool met verwisselbare PUR bussen.
Mijn ervaringen:

Voordelen
  1. Ik hoef niet de bus in 1 keer compleet leeg te spuiten. Ik heb laatst na twee maand het pistool zo weer uit de kast gepakt en kon bijna direct weer verder; ik moest nog wel even de uiterste tip van de spuit een beetje schoonkrabben om een stevige straal PUR te krijgen.
  2. Zeer goed doseerbaar. Van kleine dotjes tot dikke plakaten PUR.
Nadelen
  1. Omdat het pistool gebruikt moet worden met de bus naar boven kan ik niet altijd overal goed bij. bijvoorbeeld vlak onder een plafond ofzo. Als de bus heel schuin gehouden moet worden ontsnapt alleen het drijfgas.
  2. Voor het reinigen van het systeem moet ik de PUR bus wisselen voor een partoon met schoonmaakvloeistof. Liever zag ik zoiets geintegreerd.
  3. Geen dopje wat ik op de spuit kan plaatsen als ik de bus langere tijd weg zet. Soms raakt de spuit dan wel wat verstopt.
  4. Het PUR hecht ook aan de spuit zelf waardoor het af en toe een zootje is aan het einde van de spuit. Misschien zijn er kunsstoffen waaraan de PUR niet hecht en die goede mechanische eigenschappen hebben en bovendien niet oplossen bij gebruik van de schoonmaakvloeistof.
 

JRune

  • #3
Bedankt voor je antwoord dit zijn wel de dingen die ik bedoel...

Het is de bedoeling dat het hele systeem van kunststof wordt en de dingen die jij noemt zijn al meegenomen in het onderzoek... als er interesse is wil ik ook wel het resultaat posten... hopelijk komen er nog meer mensen binnen met op- en of aanmerkingen!
 

PdeBruine

  • #4
Arjan'74 schreef:
1. Omdat het pistool gebruikt moet worden met de bus naar boven kan ik niet altijd overal goed bij. bijvoorbeeld vlak onder een plafond ofzo. Als de bus heel schuin gehouden moet worden ontsnapt alleen het drijfgas.
Toevallig zag ik afgelopen zaterdag een TV klusprogramma ;) en toen zag ik dat er ook bussen schuim bestaan die je ook horizontaal en ondersteboven kan gebruiken. Dus dat is afhankelijk van welke soort schuim je gebruikt.
 

JRune

  • #5
Dat klopt, het betreft hier bussen van MERKNAAM, maar daar gaat het in dit geval niet om... ik doe onderzoek naar de doseermethoden, dus de professionele spuit en het simpele kunststof slangetje...

Dit forum is bedoeld voor het oplossen van klus-problemen, niet voor hulp bij studie-onderzoek en/of -ontwerpen.

De gegeven antwoorden zijn al meer dan gebruikelijk, daarom slotje.

Site-admin
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu