Onderverdeelkast

Luukpulles

  • #1
Beste,
Bij mij thuis heb ik de meterkast laten vervangen. Die heeft nu 11 groepen, een kookgroep en een alamat. Verdeeld over 3 fasen en 1fasen aardleks. Een groep daarvan gaat naar buiten. Nou heb ik voor het zwembad een warmtepomp gekocht die 3300w trekt, dus eigenlijk 16a een aparte groep. Die op die buitengroep moet. Die klapte er natuurlijk snel uit aangezien daar ook de garage en een pomp van het zwembad op zit. Nou zou ik een 2x6mm met aardscherm naar het zwembad willen leggen in plaats van de 16a groep. Deze wil ik 32a afzekeren met een gewone installatieautomaat. 2polig, niet 1f+n. Dan wil ik in de garage 3 16a groepjes zetten met een 40a aardlek. Die had ik nog dus wil ik graag gebruiken. Daar wil ik dan op eentje de garage en buitenverlichting zetten, op eentje de warmtepomp van 3300w en op eentje de rest van de zwembadapparatuur. Er is trouwens een hoofzekering van 3x25a. Is dit wijs, moet ik de hoofdzekering verhogen of denken jullie dat er een andere optie is. Ik heb het niet precies uitgerekend, maar het gaat om een afstand van 30 meter en ben er vanuit gegaan dat drie aparte groepen leggen dan veel duurder is.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Met een 3x25 aansluiting moet je de kabel naar de onderverdeler op 16A afzekeren. Eindgroepen worden dan maximaal 6A. Waardeloos dus.

Gewoon extra groepen trekken naar de hoofdkast, een onderverdeler op 3x25 kan gewoon niet volgens de normen.

Zoals ik het lees is 1 extra groep al genoeg, warmtepomp een eigen nieuwe groep geven en de rest (garage+overig zwembad electra) op de huidige groep.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
13
Gerelateerde onderwerpen
Onderverdeelkast in schuur installeren

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu