Ondersteuning dragende I-profiel

VdMolen

  • #1
Hallo medeklussers,

Ik zit met een vraag over de ondersteuning van een I-profiel in mijn (open)keuken die ik deels wil weghalen om zo beter uit te komen met de kastjesverdeling. De constructie is 60cm breed en 23cm diep en 260cm hoog. Van de kolom wil zoals aangegeven op onderstaande foto een hoek van 15cm bij 15 cm met een hoogte van 220cm verwijderen. De kolom ondersteunt de bovenliggende badkamer en dragende muur die er op is geplaatst. De vraag waar ik dus mee zit is of de hoek er zonder problemen uit te halen is.

Met vriendelijke groet,
Sander van der Molen
 

VdMolen

  • #2
De foto's:


 

Pepjo

  • #3
Ik zou het risico niet willen lopen.
Ook wat betreft het antwoord geven op afstand nav een foto.

Heeft u de bouwtekeningen van uw huis, en de constructieberekeningen die erbij horen ? Dan zou ik hiermee even naar een constructeur gaan en deze advies vragen.
 

Gekske

  • #4
Ik durf ook geen oordeel te vellen maar ligt die balk wel op dat deel van je kolom? Kan je het ook van boven bekijken? Of een stukje plafond weg halen? Zodat je kan zien of de balk erop ligt of niet en of dat gedeelte deel uitmaakt van de constructie. Zit er geen leiding achter?
 

VdMolen

  • #5
De profiel steunt niet op de hoek die ik weg wil halen. Misschien op de foto niet geheel duidelijk maar de profiel steekt iets uit het plafond uit en steunt rechts op de kolom. Er zitten overigens geen leidingen in of achter. Aan de achterzijde van de kolom stak de profiel enkele centimeters uit over de muur er achter. Het gewicht ligt dus volledig op de kolom.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu