Onderkant balkon isoleren

Marckx

  • #1
Hallo,

In mijn jaren-30-woning heb ik alle plafonds eruit gehaald (jeweetwel, riet en gips en een hoop stof) en nu ben ik zover om de plafonds opnieuw te rachelen, isolatie tussen de balken aanbrengen, gipsplaten ertegen en laten stucen. Nu zit aan de voorkant van het huis een terazzo-balkon waarvan de betonnen onderkant evenwijdig loopt aan de onderkant van de balken (zie foto). Nu vroeg ik mij af of het verstandig is om de onderkant van het balkon te isoleren (koudebrug?) en zo ja, wat voor isolatie. Voorheen zat er wat betreft isolatie niets en eigenlijk is er ook geen ruimte meer voor.



alvast bedankt!
 

Fiesiekus

  • #2
Ik neem aan dat er boven deze zichtbare laag geen isolatie is aangebracht? Dan is isolatie een must, anders hangen er binnen de kortste keren druppels water aan de onderkant.

Kan met harde platen PIR/PUR of EPS.
 

Marckx

  • #3
Daar was ik al bang voor. Maar hoe is het dan mogelijk dat er 70 jaar lang geen probleem is geweest met vochtigheid? Het stucwerk en riet wat hieronder zat was niet aangetast door vocht.
 

Fiesiekus

  • #4
Droog en koud in huis? Stond er een CV-radiator pal onder?
 

Marckx

  • #5
Droog en koud weet ik niet, ben er twee jaar geleden ingetrokken en nog niet echt iets van gemerkt. Er stond wel een flinke radiator onder het raam, is nu vervangen door vloerverwarming.
 

Fiesiekus

  • #6
Denk dat die radiator de zaak droog heeft gestookt.

Ook uit oogpunt van warmtverlies is goede isolatie hier op z'n plaats. Met dampdichte laag of aparte -folie.
 

Marckx

  • #7
Ok, ik doe mijn best, maar zoals ik al eerder meldde, is er eigenlijk geen ruimte voor. Zou het voldoende zijn om tussen de rachels isolatie aan te brengen? Dus dat de rachels rechtstreeks op het beton komen en dan de tussenruimte op te vullen met isolatiemateriaal van max 2 cm dik. Anders moet ik over de gehele lengte van de huiskamer (12,5 meter) het hele plafond lager aanbrengen dan de huidige balken.
 

Fiesiekus

  • #8
Iets is al veel beter dan niets natuurlijk. Zorg vooral voor een goede dampdichte laag. Evt. kan je onder het beton een verlaagd plafond maken, z.d.d. je meer isolatieruimte hebt?
 

Pepjo

  • #9
Heb je de hoogte van de voorpui gezien ?
Een verlaagd plafond van 3 á 5 cm lijkt me het maximaal haalbare. :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu