Ondergrond onder mozaiëktagels herstellen

Marcella

  • #1
Hallo klussers,

Op een paar plekken laten de mozaïektegeltjes(2x2 cm) in de 7 jaar oude badkamer los. Hoog tijd om dit aan te pakken, vooral ook omdat op deze manier vocht in de ondergrond dringt. Onder de kraan (foto1) lijkt het zelfs of er een flinke holle ruimte achter zit. Zou natuurlijk kunnen want daar lopen de leidingen. De andere foto is stucwerk over gasbeton, als je in het gat poert voel je dat de ondergrond door het vocht helemaal zacht is geworden.

Wat ik wil doen is een paar tegeltjes rond het gat weghalen en de voegen netjes maken of slijpen. Dan de boel goed laten drogen bijv. met een föhn of kacheltje, de ondergrond opvullen, nieuwe tegels terugzetten (heb er nog genoeg) en opnieuw voegen.

Mijn vragen:

1. waarmee kan ik het ontstane gat het beste opvullen zodat dat goed blijft zitten en hoe krijg ik dat weer een beetje vlak? Kan het niet afstrijken omdat er nog tegels omheen zitten.
2. wat gebruik ik als tegellijm ?
3. zijn er meer dingen waar ik aan moet denken?

bedankt

Marcella





 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
1: met tegellijm
2: poeder tegellijm
3: voegen met een WD voeg, en kijk gelijk het kitwerk even na want dat ziet er ook niet goed meer uit. eventueel kitvoegen vernieuwen.
 

Marcella

  • #3
OK Peter,

dus ik kan ook, als er na het verwijderen van het losse stucwerk een flink gat achterblijft, dit opvullen met tegellijm?

En ja, die kitvoeg moet er ook aan geloven. Eerst maar eens beginnen de hele boel goed schoon te maken.

Nog een vraagje, om de tegeltjes mooi te laten aansluiten op het bestaande tegelwerk zijn tegelkruisjes (al is het voor tijdelijk) misschien handig. Ik was vandaag in een grote bouwmarkt en de dunste tegelkruisjes waren 2,5 mm, terwijl de voegbreedte hier ±2mm is. Hoe zou ik dat kunnen oplossen? Heb wel graag een hulpmiddel om het een beetje recht en regelmatig te krijgen.
 

Haplo

  • #4
In plaats van tegelkruisjes kun je ook kleine kegjes gebruiken, of lucifers. Ik zou wel witte tegellijm gebruiken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu