Onderdak carport maken (WPC-planken lekken door)

ArjanHappy

  • #1
Geachte heren,

Dit forum is nieuw voor mij, maar het leek me wel handig om mijn klusidee hier voor te leggen. Wellicht is er een betere manier, of zijn er kleine verbeterpunten in mijn klusidee.

Zoals in het onderwerp aangegeven zit er aan de achterkant van mijn huis een carport (5x3 meter)welke voorzien is met een dak van WPC-planken welke gelijk als terras op de 1e woonverdieping fungeert (zie foto). Mijn probleem nu is dat deze carport niet waterdicht is en dus lekt zodra het gaat regenen, uiteindelijk zit je dus met een vieze auto.

Nu wil ik aan de onderkant van de dikke witte balken (5 st.) waarop de WPC planken liggen een extra waterdicht "onderdakje" creëren met een waterafloop naar de rechterkant (zijkant). Zelf was ik uitgekomen om dit met bitumen golfplaten (90x200) te gaan doen. De te overbruggen breedte is 300 cm, is een afloop van 6cm totaal dan voldoende? Of moet dit meer zijn? Let wel, het is geen afvoer van grote hoeveelheden regenwater, het is echt puur om het druppelen / doorsijpelen op te vangen en af te voeren naar de zijkant.

Ik hoop dat ik het duidelijk heb kunnen uitleggen en hoor graag van jullie of dit een goede oplossing is of dat er wellicht een betere oplossing is.

Met vriendelijke groet,

Arjan

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat is het paard achter de wagen spannen. Waterdicht maken van een dak doe je aan de bovenkant.
 

ArjanHappy

  • #3
Beste IJkenhout,

Bedankt voor je reactie, echter zou het fijn zijn als je dan met een alternatief zou komen. Met de WPC planken van het terras is niets mis dus deze gaan niet vervangen worden. Ze zijn ook nooit compleet waterdicht geweest. Dus wat is in jouw ogen dan wel een goede, makkelijke en goedkope oplossing hiervoor? Probleem is dat er aan de bovenkant een terras zit, het is dus zowel een vloer voor het terras als een afdak voor de carport. Denk een lastige combinatie?

Met groet, Arjan
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Dakbedekking erop, en daar kan je dan weer een vlonder oid. op maken. Let wel op het afschot.

Een dak eronder maken wordt geen succes, zeker niet met golfplaten.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
@ArjanHappy, foto gewijzigd i.v.m. privacy, niet zo handig kenteken en huisnummer zichtbaar op een forum te plaatsen.
 

ArjanHappy

  • #6
@Jan, dank voor je actie. Kenteken bestaat niet meer. Was ééndagskenteken. En ik zou niet weten wat iemand er voor kwaad mee zou kunnen doen, heb niets te verbergen.
 

Poster

  • #7
Hallo

Als u niets op de bovenkant wilt doen, is het een redelijke oplossing.
Als u 1 cm per meter afschot neemt, moet dat voldoende zijn.

Er zijn golfplaten op rol te koop, dan kunt u in één keer de 3 mtr.overbruggen, zonder dwarsnaad.

Wel ruim voldoende vastzetten, misschien een lat eronder door op de balken.
Ze hangen, maar hebben alleen hun eigen gewicht te dragen.

Het is ook simpel schoon te houden, u kunt via de hoge kant met een slang spoelen.
Grt.
 

ArjanHappy

  • #8
@Poster

Dank voor je reactie! Had gisteren ook het idee om een zware kwaliteit tentzeil te bestellen (op maat) en deze er gewoon onder te spannen (naar één kant aflopend). Op zich is dit ook een eenvoudige oplossing die in de toekomst ook weer makkelijk te verwijderen (of te vervangen)is. We gaan er eens kijken wat voor materiaal dat is.
 

Poster

  • #9
Kan ook, ik heb een keer voor een partytent die permanent bleef staan, van dat zware "vrachtwagenzeil" een stuk op maat laten makan, gelijk met ringen, als u wit neemt staat het ook nog netjes..

B.v. Reclame zeilen is hetzelfde systeem, met rondom elastieken.

Grt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu