Onbeschotendak en schijfwerking

RoelAkkerman

  • #1
De bouwaanvraag is afgekeurd omdat het onbeschoten dak bij wind loodrecht op de muur en dak geen schijfwerking heeft. Kan iemand mij informeren hoe dit kan worden opgelost en toch een onbeschoten dak behouden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Stel die vraag gewoon aan je constructeur!
 

RoelAkkerman

  • #3
Wat gaat er in jou hoofd om, om zo een antwoord te geven (vraag het aan je constructeur) Denk je werkelijk dat ik het hier zou plaatsen als dat een optie was. Als je geen serieus antwoord kan geven, ga dan wat anders doen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dit is toch een normale reactie van IJkenhout, normaal is er bij een bouwvergunning een berekening van allerlei zaken nodig, een constructeur kan dat doen maar ook een andere bouwkundige.

Ik verzoek u uw toon wat te matigen.
 

RoelAkkerman

  • #5
Een forum is er toch om vragen te stellen en daar antwoord op te krijgen. Volgens mij is de vraag helder. Een antwoord om die vraag aan mijn constructeur te stellen, is geen antwoord op de vraag. En kan dus achterwege blijven. Als iemand geen antwoord weet op de vraag dan lijkt het mij logisch een forum niet te bevuilen met onzin antwoorden. Voor de goede orde ik heb zelf de berekeningen uitgevoerd en ben dus zelf de constructeur en dus de vraag al aan mijzelf gesteld. Maar ik begrijp dat de vraag niet past binnen het forum van klusidee.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Misschien hier een toelichting.
 

Tiho

  • #7
Schijfwerking zou bekomen worden door meer of minder monoliete uitvoering van de constructie. Mijn inziens gaat dat dus niet lukken met een onbeschoten dak.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Voor de goede orde ik heb zelf de berekeningen uitgevoerd en ben dus zelf de constructeur en dus de vraag al aan mijzelf gesteld.
Altijd handig eerst commentaar te leveren en dan pas relevante info te geven.

Als u de forumregels gelezen had kon u weten dat dit inderdaad niet binnen het forum van klusidee past.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu