Ombouw voor gaskachel - welk materiaal?

A

Anonymous

Gast
  • #1
Hoi hoi,
In mijn nieuw appartement staat een gaskachel, die probeert op een open haard te lijken. Leuk en ardig - maar ik heb huisdieren, die dus gevaar lopen als zij proberen er binnen te kruipen.
Dus moet er een soort ombouw komen, het liefst van hout, waar aan de voor- en bovenkant de warme lucht uit kan komen.

Nu mijn vraag - kan dit eigenlijk met MDF, of wordt dit te heet? Wat coor'n materiaal zou ik anders kunnen gebruiken? Of moet ik uiteindelijk een ombouw maken, die kan worden verplaatst indien de kachel aanstaat? Het wordt wel behoorlijk warm aan de voor- en bovenkant...

Bedankt van tevoren!
Gila von Meissner
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Je zegt het zelf al: het wordt wel erg heet.

MDF is een materiaal dat beslist NIET hittebestendig is. Zou ik nóóit voor zoiets gebruiken! Eigenlijk kun je er niets (dichts) ombouwen, je kachel moet zijn warmte kwijt! Maar je zou kunnen overwegen van een groffe, dikke soort gaas een (bijv betonijzer alleen wat fijnmaziger) een soort ombouw te (laten) maken om te zorgen dat de dieren er niet bij kunnen komen. Bij een ijzerwinkel bij mij in de buurt hebben ze zoiets om hun (ronde) kachel in de winkel staan! Wellicht is er bij een kachel-winkel gewoon zoiets te koop, in dat geval is het ook mooi afgewerkt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu