Olie te dik voor vloer, wat nu?

Edo M

  • #1
Beste klussers.. Afgelopen weekend ben ik vol enthousiasme aan de slag gegaan met het schuren van de Merbau (tropisch hardhout) parketvloer in onze woonkamer.

Dit heb ik gedaan met een bandschuurmachine (korrel; 40, 80)
en kantenschuurmachine (korrel; 40, 80, 120)
en roterende schuurmachine (korrel 120)

Dit heeft voor een mooi resultaat gezorgd waar ik zeer tevreden over was totdat.........

Ik zondag de olie had aangebracht (met een roller), hiervoor heb ik gekozen voor Osmo hardwax olie (3062) mat na enig advies. Helaas kwam ik de dagen erna erachter dat ik zelf niet genoeg opgelet had en ook niet goed geadviseerd was. Deze olie is namelijk te dik voor merbau vloeren waardoor er op dit moment een soort van was laag achter blijft op de vloer. Hierdoor kan ik als het ware met mijn nagel krasjes trekken op de vloer in de achterblijvende waslaag.

Inmiddels ben ik er achter dat ik van Osmo de 1011 had moeten kiezen welke een dunnere olie is en beter was ingetrokken.

Ik baal nu dus als een stekker en weet niet meer hoe ik nu verder moet. Ik heb diverse bedrijven gesproken en allemaal hebben ze een andere mening. De een zegt probeer het erin te boenen met de roterende machine. De ander zegt laat het uitharden en begin maar weer vooraf aan en weer een ander zegt dat ik de toplaag moet proberen eraf te krijgen en vervolgens de juiste olie weer kan aanbrengen.

Kortom; ik weet het niet meer...

De vloer droogt wel langzaam aan maar gisteren na 3 dagen was de vloer nog steeds 'klam'. Nu moet ik erbij vermelden dat er ook nog geen verwarming in mijn huis aanwezig is gezien de verbouwing.

Wie kan mij adviseren wat een geschikte methode zou kunnen zijn?!

Alvast hartelijk dank,
 

Poster

  • #2
Uit laten harden, en dan weer schuren, het eraf schrapen/steken/poetsen heeft weinig zin, omdat de lak waarschijnlijk al iets in de vloer is getrokken, en nog nat is, en dus niet te schuren, en een enorm werk.
Misschien valt het na droging toch wel mee, het heeft alleen wat langer tijd nodig.
Enige verwarming b.v. elec. kacheltje in de ruimte versneld wel de droging, zolang het nat is pakt het ook snel stof aan.
 

Edo M

  • #3
Bedankt voor je reactie Poster! Ik denk dat ik inderdaad het beste jou advies kan opvolgen. Het lijkt vooralsnog ook steeds verder te drogen nog. Als ik er op dit moment met een schuurpapiertje overheen ga zit het ook al meteen vol met olie
 

Kacheltje

  • #4
Als de olie nog vloeibaar was had je het overtollige kunnen deppen met een katoenen doek.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu