Nut/noodzaak van naregeling vloerverwarming met WA regeling

Rvdb20

  • #1
Hallo allemaal,

In ons nieuwe huis komt een CV installatie welke we WA laten regelen zodat alle radiatoren warm water kunnen leveren als de woonkamer al op temperatuur is.
De gehele benedenverdieping wordt echter straks verwarmd middel vloerverwarming. Nu is mijn vraag: moet deze wel of niet nageregeld worden?

Even mijn gedachtes met jullie delen. Klopt het dat:
- zonder naregeling de temperatuur in de woonkamer te ver op zal lopen?
- de temperatuur in de woonkamer niet te regelen is?
- naregeling nodig is met een 2e thermostaat?

In mijn beleving heb ik geen aansturing nodig van alle 6 zones individueel. Ik wil gewoon 1 centrale locatie (thermostaat) waarop ik de temperatuur ik kan stellen van de begane grond. Wat heb ik daar precies voor nodig in jullie beleving?

Bedankt voor de adviezen.
 

Pigion

  • #2
Je zou kunnen overwegen via een aan/uit thermostaat de circulatiepomp van de vloerverwarming te sturen. Het grote nadeel is dat een correctie met veel vertraging resultaat geeft. Daarom wordt vaak naast de vloerverwarming toch nog een radiator b.v. onder een raam geplaatst. Via een éénvoudige thermostaatknop heb je dan toch beperkte controle over de temperatuur.
Anderzijds is een vloerwarming zelfregelend, des te beter naarmate de vloertemperatuur dichtbij de gewenste kamertemperatuur ligt. Bij het bereiken van de gewenste temperatuur wordt vlakt de warmteoverdracht van de vloer sterk af.
Pigion
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu