Nordland inox W877 wasmachine: was stinkt

A

Anonymous

Gast
  • #1
Telkens als wij de was doen komt de was er ronduit stinkend uit. Wij hebben al geprobeerd om het filter schoon te maken maar dit helpt niets!
Weet iemand hoe dit op te lossen?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Is een bekend probleem als je op 40 graden wast. Dan blijven er bacterieën overleven. Eén keertje op 60 graden wassen in de maand, en je bent van de stank af.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
60 graden is nog te kort. Doe maar rustig eens in de maand de witte was op 95 graden, dat is beter voor het apparaat en de vette rommel in de kuip. Maar om nu meteen van de stank af te zijn is er maar een goede oplossing! Haal 1 ons citroenzuur bij een goede drogist ( is een vorm als soda) doe dat in het apparaat en laat de machine maar een keer op 95 graden draaien zonder wasgoed er in. Als de temp zo'n 80 graden is de stekker er een half uur uithalen en na een halfuur de stekker er even een 10 minuten weer in zodat de temp weer even opkomt. dan weer even een half uurtje de stekker er uit, daarna weer aanzetten en laat het apparaat dan maar gewoon ze'n programma afmaken. Succes er mee!
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
wij gaan het proberen! :P
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
veel is al genoemd maar 1x per maans 95 graden is een goeie tip maar om de maschine volledig schoon te krijgen 2 a 3 vaatwaastablet in lege trommel en op 95 graden laten draaien. machine word hierdoor intern "brand" schoon. Oorzaak stank vaak te veel waspoeder 30 tot 40 op maatbeker van wasmiddel is meer dan genoeg bij nieuwe AA(A) maschine's tevens oorzaak doordat fosfaten verboden zijn in ons land sinds aantal jaar. vervangings middel van de fosfaten lost niet goed op in water bij lage temperatuuren. hierdoor blijven zeepresten in trommel hangen wat vervolgens gaat rotten dit geeft de stank.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Wij hadden ALLES al geprobeerd, maar niets hielp. Tot we er achter kwamen dat wij na onze verhuizing onze wasmachine met standaard aangesloten waterstop ook nog eens hadden bevestigd aan de kraan waarop ook een waterstop zat. (Een waterstop zorgt ervoor dat de watertoevoer wordt tegengehouden naar de wasmachine toe als er problemen zijn met bijv. de slang). Deze dubbele waterstop zorgde ervoor dat het water soms wel en soms niet de trommel bereikte. Bij toeval kwamen we erachter dat de wasmachine spoelgangen deed ZONDER water! Ja, dan worden de zeepresten niet goed weggespoeld. Nu hebben we 1 waterstop verwijderd en de wasmachine wast weer heerlijk schoon. Wie weet hebben jullie ook een waterstop erop zitten en/of is er bij jullie een probleem met de slang o.i.d. waardoor er niet altijd water in de trommel komt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu