Nog niet tevreden... nieuwe trap Rambo Pantser Lak

Alex05

  • #1
Beste vakmannen,

Enige tijd geleden heb ik een nieuwe trap (blank hout) laten verven met Rambo Pantser Lak (hout interieur beschermfactor 8). Helaas ben ik niet echt tevreden met het resultaat: mis een mooie, luxe uitstraling met glans die ik voor ogen had (zie foto). Wie kan mij adviseren hoe ik dit kan oplossen? Alvast dank voor uw hulp.

Met vriendelijke groeten, Alex

 

EGeen

  • #2
Keer overschilderen met een hoogglanzende blanke lak. Let wel dat de kleur zoals die nu is altijd iets kan veranderen. Proefstukje maken dus!
 

Alex05

  • #3
Dank voor uw reactie. Bedoelt u een lak als Glitsa? Volgens mij bestaat er een hoogglanzende en zijdeglazende lak. Wat is mooier?

Met vriendelijke groeten,

Alex
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Hoeveel lagen van het door u genoemde product heeft u aangebracht op uw trap?
 

Alex05

  • #5
Heb besloten om de trap af te laten schuren. Vind de kleur toch niet mooi. Heb van het merk Sikkens als grondverf RUBBOL PRIMER PLUS en als in de RAL 9001 de RUBBOL SATURA PLUS gekocht. Nu werd mij geadviseerd om ook Glitsa Acryl Trappenlak te nemen. Iemand anders zei weer dat dit helemaal niet nodig is als je de RUBOL SATURA PLUS gebruikt. Graag uw advies. Alvast bedankt

Groeten, Alex
 

Tiho

  • #6
Ik zou er nog meer reclame opzetten :?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #7
Of tevoren na te denken "Wat wil ik nou eigenlijk" :roll:
 

Alex05

  • #8
Voor alle duidelijkhied: het betreft geen reclame maar heb de linken bijgevoegd ter verduidelijking. Dank voor de de twee laatste reacties, maar ik hoop dat iemand met een echt advies wil komen, waarvoor alvast bedankt.

Met vriendelijke groeten,

Alex
 

Tiho

  • #9
Om te beginnen kun je dan de vraag beantwoorden misschien van degene die jou naar aanleiding daarvan vast van plan was jou een goed advies te geven.

Als jij een luxe glanzende trap wilt zoals je schrijft, dan moet je hoogglans nemen en genoeg lagen toepassen. Denk wel dat het glad wordt voor een trap.
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #10
Hoeveel lagen van het door u genoemde product heeft u aangebracht op uw trap?

Dit was de inleiding voor uw advies...

Het aanbrengen van extra transparante lagen over een poly-uretan houdende verf, want dat is het door u beoogde product, heeft geen enkele toegevoegde functie, of u zou het vullen van de winkelierskassa als een goed bestede uitgave willen beschouwen

Bij alkyharshoudende verven zonder modificatie is dat wel het geval.

Anders dan bij muurverven, daar kunt een een beschermend transparante laag op aan brengen voor het reinigen van de muurverf en het voorkomen van vlekken.
 

Alex05

  • #11
Er zitten twee lagen RAMBO-lak op. Het idee is nu om deze eraf te schuren en vervolgens een laag grondverf erop te doen en vervolgens twee lagen 9001 verf. Of er nog GLITSA op moet betwijfel ik. Ga graag af op uw advies. Tevens zou ik graag willen weten wat ik tegen de gladheid kan doen. Hoop dat u mij met de trap-klus kunt helpen.

Met vriendelijke groeten,

Alex
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #12
U was mij even een slag voor, maar uw antwoord staat boven uw reactie.

De term "9001 verf" slaat uitsluitend op de kleur en niet op de technische specificaties van een verfproduct.

Het door u beoogde product kunt u in 2 lagen aanbrengen over een thixprimer grondlaag. Extra transparante lagen zijn overbodig. Die extra uitgave kunt u beter spenderen aan een kwalitatief goede 2-k watergedragen verf.
Deze zet u over een watergedragen uni primer.

Zijdeglans is door de hogere brekingsindex iets stroever dan hoogglans. Verwacht er niet te veel van.

Er bestaan verven met anti-slip toevoegingen, u kunt hiervoor bij de vakhandel terecht.
 

Alex05

  • #13
Heel veel dank voor uw advies!
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #14
Graag gedaan, daar zijn mijn collega's en ik voor. :mrgreen:
 

EGeen

  • #15
Om mijn voorgangers niet tegen te spreken, want deze hebben helemaal gelijk nog een aanvulling...

Stel u krijgt van die halve maantjes of iets dergelijks is het afwerken met satura voldoende..

De grondverf (R. Grund) eronder is een goede oplossing hoeft niet meteen perse(thix kan maar is niet perse nodig). Uw huidige ondergrond gewoon goed opschuren en schoonmaken. Een grondverf ertussen is wel beter doordat u nu werkt met twee verschillende verfsystemen (beits/watergedragen tegenover terpentine lak)

Twee lagen satura is opzich voldoende. Stel de trap wordt erg veel gebruikt en vaak ook met schoenen, kunt u inderdaad nog een blanke lak erover heen zetten. (zou ik dan wel ook terpentine gedragen nemen en geen glitsa) hier dan ook twee lagen.

Het gevolg hiervan: doordat de laatste laag geen kleur inhoud zorgt het ervoor dat niet meteen de kleurlaag wordt beschadigd op de trap maar enkel de transparante laag. Hiermee wordt de levensduur wel iets verlengd. Let wel op dat iedere blanke lak de kleur ook iets aantast.

Zelf zou ik niet met 2K producten over satura werken, deze producten zijn vaak agressiever en kunnen soms niet goed over elkaar heen worden gezet.

Tegen het slippen: Wellicht van die strookjes van een cm over de breedte van de trap op de uiteindes?
 

Alex05

  • #16


Heel veel dank voor de adviezen.

Met vriendelijke groeten,

Alex
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu