Niveauverschil/opstapje

GroeneVingertjes

  • #1
Er is een hoogteverschil van ~30cm tussen de gang en mijn appartementje. M'n voordeur geeft dus eigenlijk uit op een kleine afgrond, wat behoorlijk vervelend is, zeker als je al wat gedronken hebt.

Mijn eerste idee was om gewoon een trede van ~15cm te plaatsen om het wat minder gevaarlijk te maken, maar dan wordt het moeilijk om naar de slaapkamer te gaan (zie tekening).



Heeft er iemand een idee om het niveauverschil te overbruggen? Alles is mogelijk, en de plafonds zijn 3m hoog dus er is voldoende ruimte.

Alvast bedankt voor tips!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Ik zat te denken aan een vloertje erop van balken en underlayment maar misschien lees ik de tekening verkeerd. Kun je er anders een paar fotootjes van plaatsen?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Een schuine trede of in het portaaltje van de slaapkamer ook een trede?

Of kan er in de hal ook een trede gemaakt worden? Dus de vloer plaatselijk verlagen.
 

GroeneVingertjes

  • #4
Hier is een fotootje.

Een trede maken in de hal kan spijtig genoeg niet. De waterleiding loopt namelijk langs de deur en die verplaatsen durf ik niet!

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
De makkelijkste oplossing is een scheve trede. Of het goed werkt, zal je moeten uitproberen. Is makkelijk te testen door van hout even wat te timmeren. Kwartiertje werk.



Het idee wat ik eerder noemde om de tree door te trekken in de slaapkamer is wat lastiger, omdat de deur er ook naartoe draait, die zal dan ingekort worden. Het lijkt me echter wel een goede optie.

 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
1
Gerelateerde onderwerpen
Niveauverschil maken keuken omhoog

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu