Nieuwe badkamer in jaren 30 huis

Jobski

  • #1
Ik wil een nieuwe badkamer maken in een jaren dertig huis omdat daar nog geen echte aanwezig is, dat wordt een interessante ervaring. Mijn uitdaging is dat ik niet zeker weet of ik de houten vloer er zomaar mag uithalen om die te vervangen door een zwaluwstaartvloer. Dit heeft met gewicht te maken, wil niet dat het geheel dadelijk naar beneden stort. Moet ik voor het klussen een soort expert inhuren of een tekening laten maken of is dit niet per se nodig zolang ik maar geen dragende delen doorbreek?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Deze vraag is hier al veel gesteld. Je kan op de site van de leverancier van zwaluwstaart kijken wat die zegt over overspanning en balkafmetingen. Anders kan je beter een constructeur inschakelen.
 

Jobski

  • #3
Oh excuus, was mijn eerste bericht en dus misschien te snel gestuurd :) Stel dat overspanning en balkafmetingen in orde zijn, moet ik dan niet een vergunning hebben (dus een tekening van een constructeur) alvorens zelf aan de slag te gaan?
 

BeeTeeWee

  • #4
Is het je eigen huis?

Ben je gek? Als je balken het gewicht kunnen dragen (en dat kunnen ze in 99,9% van de jaren-30 woningen) voer je het toch gewoon uit?
 

Jobski

  • #5
Het wordt mijn eigen huis ja :)
verwacht te kunnen passeren in 2 weken. Ik weet niet of een gemeente moeilijk kan doen indien ik dit zelf uitvoer, ivm eventuele controles ofzo. Balken (indien in goede staat) moeten het kunnen dragen en ga geen dragende delen verwijderen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #6
Je haalt de houten vloer er niet uit. De zwaluwstaart leg je op de houten balken. De vloerdelen mogen er vaak wel uit, maar dat hoeft niet. Er is dus geen vergunning nodig.

Het is altijd verstandig te controleren of de houten balken het extra gewicht aankunnen. Er zomaar vanuit gaan dat alles goed gaat is een risico.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu