Nieuwe accuboormachine kopen?

Joostg

  • #1
Besten,

Ik ben op zoek naar een nieuwe accuboormachine. Door alle bomen zie ik het bos niet meer. Wellicht dat jullie tips hebben.

Gebruik:

Hobby klusser. In elkaar knutselen van bureau's een kast of een hekwerk. Sporadisch boren in baksteen (niet te diep).

Ik ben in ieder geval op zoek naar een lithium machine.

Zelf had ik opgescharreld de Bosch PSR 14,4 li-2. Ik kreeg aangeraden de hitachi 12v DS10DFL. De 12v draait op 10,8v batterijen??? Vreemde combinatie lijkt me..

Daarnaast ben ik op zoek naar een voordelige combinatie set met alles erin, bitjes, boren, rondzaagblad etc...

Zouden jullie me kunnen helpen?

Groetjes en alvast bedankt!

joost
 

Imco

  • #2
We mogen op dit forum geen advies geven over merken. Ik raad je aan om eens binnen te gaan bij een goede dhz zaak en je daar te laten adviseren. Je kunt het natuurlijk zo professioneel en duur maken als je wilt.
Ik werk zelf met een accuboor van 500 euro.
 

Joostg

  • #3
Indien je geen advies kunt geven over merken, zou je me dan wel kunnen vertellen wat voor voltage ik nodig heb?

Is 14,4 teveel? Of is dat wel het minimum dat ik nodig heb?

Ps: En wat is een goede DHZ in utrecht? Bij de gamma bijvoorbeeld heb ik het idee dat ze er absoluut geen verstand van hebben!
 

StefanD

  • #4
Voor lichte klussen zou ik een 12V machine nemen. Die zijn sterk genoeg (moet je wel een goede nemen en geen 10 euro machine uit de grabbelton) voor de meeste werkzaamheden. En ze zijn ook niet zo zwaar, wat ik zelf een groot voordeel vind.
Voor boren in baksteen heb je eigenlijk een klopboor nodig, maar als je dat maar sporadisch doet zou ik daar een boormachine met snoer voor nemen. Ik heb zelf een 2kg boorhamer en daar kom je elke muur mee in.
Vergeet niet om meteen een tweede accu te kopen: dan kun je eigenlijk eindeloos doorwerken. Voor een mooie aanbieding moet je de folders in de gaten houden...
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #5
Neem ook een apparaat met een li-ion accu. Daar ben ik zelf erg over te spreken. Geen geheugeneffect en het gewicht van de accu is heel laag.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
En neem er een met een hoog Amperage, dat is belangrijker dan het voltage.
 

StefanD

  • #7
En waarom dan? Je bedoelt in plaats van Amperage waarschijnlijk capaciteit (bijvoorbeeld 2Ah in plaats van 1,4Ah). Een hoge capaciteit is inderdaad handig, maar alleen omdat je dan langer door kunt werken op 1 accu. Een hoger voltage betekent meestal meer vermogen.
Meestal kun je bij een bepaalde machine kiezen uit accu's met verschillende capaciteit. Wat dat betreft hoeft de keus voor een machine dan niet afhankelijk te zijn van de capaciteit van de accu's
 

Imco

  • #8
Ik vind de capaciteit van de accu ook een stuk belangrijker dan het voltage. Daarnaast uiteraard Li-ion.

Een machine met 14,4V 2AH accu is al een flinke. Dan heb je een behoorlijke capaciteit, iets wat bij klopboren niet geheel onbelangrijk is.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Voor een hobbyklusser is een 9,6 of 12 volt Li-ion van 2 Ah ruim voldoende, koop er wel eentje waar ook mechanische toerentalregeling op zit, dat is voor wat grotere schroeven.
Lage toerental ongeveer 300 omw. hoge toerental minimaal 1100 omw. is ideaal voor vrijwel alle klussen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu