Nieuwbouwtrap schilderen: afwerkingsniveau??

Starla

  • #1
Hallo,

Ik heb net 2 schilders op bezoek gehad voor het verven van onze 3 open nieuwbouwtrappen. Nu ben ik niet zo tevreden maar weet niet precies wat ik moet verwachten.

De schilders hebben de trap RAL 9010 (geel/roomwit) geschilderd met zijdeglans. De trappen waren al in de grondverf gezet. Ik wilde graag dat ze verf op terpentinebasis gebruikten omdat die me sterker leek, maar dat wilden ze niet omdat het stinkt en het lang duurt voordat het droog is. Dus hebben ze verf op waterbasis gebruikt. Ze hebben 1x gelakt. Is dat genoeg? Het lijkt mij dat het beter is qua krasvastheid en zo om het 2 x te doen. Dus ze gaan nu alleen de bovenzijden van de treden nog een keer doen. Zij zeiden echter dat het niets uitmaakt, 1 of 2 x aflakken. En moet er nog een pu/glitsa/parketlak over om het te versterken?

Ik ben niet echt blij met het resultaat: de trap heeft een heel andere uitstraling dan de rest van de kasten die ze ook RAL 9010 hebben geschilderd, maar dan op terpentinebasis. De kasten zijn een beetje glanzend, de trap is dof. Verder zijn er veel oneffenheden in de trap te zien. Ik had gevraagd of ze die wilden plamuren maar volgens de schilders had het geen zin omdat je dat er snel afloopt.

Kortom: wie kan mij vertellen wat het afwerkingsniveau moet zijn van een geschilderde trap aan de hand van bovenstaande vragen?

Alvast hartelijk dank!
Starla
 

Pepjo

  • #2
Uit de forumregels :
• Een diagnose, offerte of reparatie, die reeds gedaan is door een bedrijf of monteur, kan niet worden beoordeeld via dit forum. Het is op afstand niet vast te stellen of zo iemand zijn werk al of niet goed heeft gedaan, en de vakmensen op dit forum zullen hun collega's ook niet afvallen. Hetzelfde geldt voor door derden uitgevoerd werk van welke aard dan ook: vragen te maken hebbend met het niet goed uitgevoerd zijn ervan zullen direct gesloten worden.
Dus helaas, maar daar gaan we niet op in.

Slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu