Nieuwbouwhuis wanden schilderen

Miepmiep

  • #1
Eind november wordt ons nieuwbouwhuis opgeleverd. Plafond wit fijn spuitwerk en de wanden glad gestuct met een extra glad gemaakt laagje erop voor het saucen en harder maken. In alle ruimtes komt 1 gekleurde wand met krijtverf of zeer matte latex (liever krijtverf, maar ik lees dat die wel erg duurder is) en de rest wordt een wit tint. Nu lees ik overal dat je banen ziet als je geen Drogingsvertrager toevoegde en als je niet de w..... En s...... Verf gebruikt. Ik heb me suf gegoogeld , maar kan nergens de merken hiervan vinden. Zou iemand me die kunnen pmmen? We gaan in principe alles zelf schilderen, maar de moed zinkt me wel in de schoenen als ik op het forum lees. Heb wel een aantal fouten herkend die ik zelf maakte bij het verven: niet nat in nat, teveel voorstijk, (bestaat er gekleurde voorstrijk zodat je kunt zien waat je gedaan hebt?) te kleine roller (ben maar klein vrouwtje) en te weing verf op roller (maar als ik er meer op had glibberde de roller over de muur). Als ik de namen weet ga ik maar eerst het kleinste kamertje verven.
Bedankt vast
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
U heeft al gemerkt dat schilderen een vak is.

U moet alle wanden die gestuct zijn eerst voorstrijken met een voorstrijkmiddel. Hiervoor gebruikt u een speciale vachtroller die dunne vloeistoffen goed kan vasthouden, een zg micronyl roller van 25 cm breed.

U kunt voorstrijk wel op kleur maken, maar daar heeft u niet zoveel aan. Hou u aan de gebruiksaanwijzingen op de verpakking qua mengverhouding water / product.

Baneenbontheid en aanzetten: u heeft zelf al ondervonden wat u fout hebt gedaan. Bepaalde producten kunnen dat wel verhelpen: die krijtverf bijvoorbeeld die u wilt gebruiken is daar een perfect voorbeeld van: extreem mat opdrogend. En dat is nou precies wat u nodig hebt om banenbontheid te voorkomen: een Supermatte muurverf van de fabriek uit Uithoorn. Die maakt ook de juiste voorstrijk.

Dan een goede vachtroller ( steeds heel goed verzadigen en niet te schraal !) van 25 cm breed, een telescoopstok waar de roller op kan en met 2 personen nat-in-natwerken werken. Vul eerst de randen van een vlak in met de kwast en rol na met een 10 cm vachtradiator rollertje. Deze Supermatte muurverf als eerste laag 5% verdunnen. Met die Supermatte muurverf bent u er eigenlijk al, maar de fabrikant uit Uithoorn schrijft 2 lagen voor, dus na droging nog een laag ( max.5%) verdunnen aanbrengen

Wilt u iets meer tijd hebben om te rollen, dan kunt u een drogingsvertrager zoals Floetrol toevoegen aan de muurverf: een halve liter op 10 liter muurverf. Dit verbeterd de vloeiing en vertraagt de droging zodat langer kunt rollen in natte verf.

U kunt op internet bij de grote nederlandse merken toch echt alle info vinden mbt muurverven, inclusief de specifikatiebladen en producteigenscahppen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu