Nieuw stucwerk bladert af bij verven

Vaal

  • #1
Hallo,

Vergelijkbare topics zijn er wel, maar ik kom er toch niet helemaal uit in mijn geval.

Ik heb een huurwoning aangenomen waarin in de woonkamer een aantal stukken muur opnieuw zijn gestuuct. Ziet er alle goed en ook wel degelijk uit.
Echter op ongeveer de helft van de plekken bladert het stucwerk er af zodra je er latex op smeert (Histor Monodeck).

Soms met hele plakaten van 20cm doorsneer tegelijk.

Wat mij opvalt is dat er gewoon over de bestaande muur met bestaande verflaag heen is gestuuct. Is dat normaal? Volgens mij hecht de stuuc daar niet goed op en komt het los door het latexen (met roller).
Het blijft gewoon aan de roller zitten.

Ik heb geprobeerd de losse stuuclaag weg te halen met een plamuurmes, maar ik kan moeilijk de halve woonkamer weg gaan steken.

Ik kan proberen met een kwast te schilderen in plaats van een roller. Echter is het dan minder mooi en ben ik bang dat het er binnenkort alsnog afvalt.

Het stuucwerk is al bijna 3 weken klaar dus zou droog moeten zijn.
Ik heb wel de muren afgenomen met water/ammonnia, maar ook dat bijna 3 dagen laten drogen.

Het belangrijkste is natuurlijk een oplossing zoeken, of is het gewoon belabberd/slecht gestuucd en moet ik de woninbouwstichting inschakelen.
Dat laatste zal ik sowieso doen, maar wil ook vast oplossingen verzamelen.

Sommige topics zeggen dat je moet voorstrijken, maar ik vraag me af of dat helpt. Het probleem lijkt mij dat de stuuc niet goed hecht op de "oude/bestaande" verflaag.

Alvast bedankt voor de tips/hulp!

Valentijn

 

Tiho

  • #2
De stuc is inderdaad niet gehecht, omdat het zoals je zegt er zo overheen is gedaan. Stucen over bestaande verflagen is wel mogelijk indien de laag goed vastzit (hechtproef met tape), maar dan zal er nog steeds voorgestreken moeten worden.

Laat het door hun oplossen zou ik zeggen.
 

Emiel1

  • #3
Het is eigenlijk geen stucwerk, maar dun pleisterwerk. Het laat los van de ondergrond door het water in de Latex.De Latex dunner opzetten en niet teveel druk op de roller kan de boel nog wel bijelkaar houden. Maar het blijft behelpen. Histor M...deck dekt dan theoretisch wel in 1 keer (?), maar mijn ervaring is dat 2 keer latexen altijd een beter resultaat geeft en dan kun je net zo goed een goedkopere latex gebruiken en deze per keer wat dunner opzetten. (een professional zal het hier niet mee eens zijn, maar een "professioneel product" in handen van een amateur geeft net zo'n slecht resultaat als het omgekeerde...)
 

Tiho

  • #4
Als je niet zo goed schildert blijft het misschien wel zitten ja :?
 

Vaal

  • #5
Bedankt voor de reactie en dat is inderdaad een halfbakken oplossing.
 

Vaal

  • #6
Emiel1 schreef:
Het is eigenlijk geen stucwerk, maar dun pleisterwerk. Het laat los van de ondergrond door het water in de Latex.De Latex dunner opzetten en niet teveel druk op de roller kan de boel nog wel bijelkaar houden. Maar het blijft behelpen.
Bedankt voor de reacite.
Het is inderdaad meer pleisterwerk dan stucwerk.
Het lijkt erop alsof ze gestuct hebben en vervolgens er met pleisterwerk een mooi geheel van hebben proberen te maken. Lijkt me op zicht niet vreemd.
De vraag is dan of het snel loslaten "normaal" is en of ik het moet accepteren dat ze het zo hebben opgeleverd?
 

BeeTeeWee

  • #7
Nee, als het een huurwoning is mag je verwachten dat muren behang- dan wel sausklaar worden opgeleverd. Als nieuw stucwerk zo slecht hecht dat hele plakaten naar beneden vallen was de voorbehandeling niet goed. Ik zou ze erbij roepen en het probleem laten oplossen. De oplossing zal bestaan uit het (toch wel) verwijderen van de loszittende delen, goed voorstrijken met een diepgrondeer en opnieuw stucen.
 

Vaal

  • #8
Woningbouw is langsgeweest en vonden ook dat ze de schoonheidsprijs niet gewonnen hebben.
Ze komen het oplossen, ondertussen heb ik alle pleisterwerk dat loskwam afgestoken en de overblijvende randen gladgeschuurd.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu