Nieuw kattenluik monteren

Melvin26

  • #1
Hallo allemaal,

ik moet in een deur een nieuw kattenluik (merk Staywell, type 715)monteren waar voorheen een ander luikje (is kapotgegaan) heeft gezeten.
Nu is het nieuw luikje iets smaller (echt maar een paar mm), waardoor ik niet voldoende hout vrij heb om in te boren en de boutjes door en door vast te zetten (luikje bestaat nml. uit een voor- en achterplaat).

Een klosje ertussen zetten is geen optie want het gaat maar om een paar mm. En met een klosje gaat het luikje niet meer open omdat het dan tegen het klosje aankomt.
Bovendien haal ik die hoek niet om zo'n klosje vast te schroeven.

Wie heeft een tip / oplossing en helpt me???

alvast dank!
 

Techno tim

  • #2
Latje van 10 mm in de opening lijmen, na droging opnieuw op maat zagen opening.
 

Melvin26

  • #3
Bedankt voor de reactie!

heb ik dan geen problemen als ik daarna een gaatje boor voor de bevestiging? want die zal op of tegen de overgang naar het andere houtdeel zitten. ?
 

Techno tim

  • #4
Als je ons de buitenwerkse maat van luikje is doorgeeft en je geeft de zaagmaat op wat nodig is voor luik dan kunnen we je een beter passend advies geven.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik snap dit verhaal niet helemaal. Want een bevestiging is nooit zo op het randje.

Als je een latje op het randje lijmt, van hetzelfde hout als de deur en met constructielijm, dan kan je prima op de naad boren en schroeven.
 

Fritske1978

  • #6
Als ik het me goed herinner van ons kattenluikje ook (staywell, ander type) is het niet nodig om in het hout te schroeven, de voor en achterkant klemmen gewoon om de deur heen, doordat je met 2 schroeven de voorkant tegen de achterkant trekt. Je moet dan alleen zorgen dat het gat in je deur zo groot is dat het luikje erin past, en aan weerskanten een uitsparing voor de schroefjes uitveilen/zagen. Het gat komt er dan ongeveer uit te zien als onderstaand plaatje.
Ik ga er dan wel even van uit dat jouw kattenluikje hetzelfde bevestigd zit als de mijne.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu