Nieuw aanrechtblad is dunner dan oude. Verschil overbruggen?

Jazzper

  • #1
We zijn aan het verbouwen en het huidige aanrechtblad is een doorn in ons oog. Nu zijn we wezen kijken voor een nieuwe en het probleem is dat de moderne bladen dunner zijn.

Huidige blad is 31 a 32 mm in spaanplaat (je kent ze wel van de bouwmarkt).

De bladen die er momenteel zijn bij de bouwmarkt en Gamma zijn allemaal 28mm en van ander materiaal (ik denk multiplex of mdf met een fineerlaag).

We moeten 2x 2,47m en de keuken is niet in het zicht dus we gaan gewoon wederom voor lekker instapmodel keukenblad alleen andere kleur/patroon.

Wat is het probleem? De achterwand-tegels zijn na plaatsen erboven tegen de muur gezet. Als het nieuwe blad 4mm lager komt te liggen dan krijg je wel een hele dikke kitrand. Of zijn er andere trucs te verzinnen?
Ik dacht zelf aan ophogen van het keukenblad door er wat tussen te plaatsen, maar dan krijg je een (grotere) kier tussen bovenste laatjes en aanrecht. Ander idee van me was nog de hele keuken hoger te maken (hoger op zijn pootjes), maar dan kan ik alle kastjes de achterwand schroeven ook gaan verplaatsen en dat doe ik liever niet.

Nog meer opties? Anders wordt het denk ik kijken hoe de 4mm +huidige kier te overbruggen met kit of anti spatrand of iets dergelijks
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De 4 mm ophogen met latjes of triplex, de rand aan de voorkant van het blad afkitten.
Er is vrijwel niemand die onder de rand van het blad gaat kijken hoeveel ruimte er tussen blad en kastjes zit.
Alleen degene die het weet zal zich er aan kunnen storen en dat is meestal degene die het maakt, na een paar weken is het normaal.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu