Nefit Turbo 32 HR ontbrandt niet, foutcode 3 hangt.

Jeroen77777

  • #1
Nefit turbo 32 blijft op code 3 hangen. Maakt wel geluid (luchtaanzuiging) maar ontbrand niet. (gas is in orde, ontstekingspen denk ik ook)

Gelijksoortige storing is ooit eerder voorgekomen maar degene die dat toen met een klein goedkoop onderdeel heeft verholpen is niet meer bereikbaar.

Dus startcyclus is 0, 2 , 4, 3 en daar blijft hij hangen en begin niet te branden.

Wie weet welk onderdeel aan vervanging toe is. De vorige reparateur heeft het ooit verteld, hij zei dat iedereen het makkelijk kon doen, maar dat weinig reparateurs ervan op de hoogte waren.

Was ook erg goedkoop onderdeel (enkele guldens..) maar is jaren geleden en hij is niet meer bereikbaar en ik heb geen idee waar hij woont behalve de plaats, staat ook niet in telefoonboek
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #2
Luchtdruk storing.. mantel eraf halen, rechts zitten 2 luchtslangetjes
1 staat bij P1 ander staat P2. Probeer het is door P2 eraf te halen en te resetten.

Even kijken wat hij dan doet, doet hij het niet dan deze schakelaar vervangen. Er kan nog meer zijn maar probeer dit eerst.

Succes
 

Bloemie

  • #3
Bij een code 3 moet je er niet meteen van uit gaan dat het de luchtdrukwachter is ,het kan namelijk meerdere dingen zijn (delta P regeling).

De meest voor de hand liggende is de condensbak die verstopt zit ,deze condensbak zit onder de wisselaar met 4 boutjes vast (hier zit een wit sifon op vast)

Maak deze maar eens schoon, het tweede wat kan zijn is dat je ventilator vervuild is en deze niet genoeg lucht kan draaien. En in het ergste geval zit de wisselaar dicht ,maar dat is een zeldzaamheid.

Begin eerst met je condensbak, want een ldw vervang je niet veel.

O ja, kijk of het met een regenbui de ketel dan pas in storing valt, en kijk dan heel goed of er water in de luchtslangen zit. Want dan draait de ventilator wel maar de luchtdrukwachter herkent hem niet omdat er water in de slang zit.
 

Jeroen77777

  • #4
Heb na alle kasten uit te mesten een installatiehandleiding gevonden stond van alles over in elkaar en uit elkaar halen. Ik maar een paar dingen gedaan Code 3 staat voor de luchttoevoer schoongemaakt spinnen eruit.

Ook de sifonbeker (zwanehals) onder de condensbak zat vol met aluminimumoxide (grijze smurrie). Dat zal denk ik de oorzaak zijn geweest. Heb dit leeg gehaald, ik las nog wel dat als de sifon veel aluminiumoxide bevat er eigenlijk een grote schoonmaakbeurt dient plaats te vinden, maar daar wacht ik toch maar even mee.

De pakkingen moeten dan namelijk ook vaak vernieuwd worden en de vlammen door het kijkglaasje zijn nog mooi blauw.
Iedereen bedankt voor de goede adviezen. Wij zitten er weer warmpjes bij.
 

Jeroen77777

  • #5
Installatiehandleiding van de Nefit turbo 21 en 32 HR staat hier (nu offline) online.

Bestanden Nefit_a.jpg en Nefit_b.jpg is de gebruikershandleiding. De rest is de intallatiehandleiding.

Veel succes en lees de veiligheidsinstructies voor het klussen goed door..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu