Nefit turbo 21 code 2 (niet knipperend)

Acra

  • #1
Hoi,
Ik heb een Nefit turbo 21 ketel (1992). Gisteren code 2 (niet knipperend). Ik heb toen water bijgevuld waarna de ketel weer werkte. Vandaag weer code 2 (niet knipperend). Er zit nu water genoeg in. Heb gezocht op wat fora en las dat de stromingsschakelaar het probleem zou kunnen zijn. Ik heb de kap van de ketel afgehaald en kwam er toen achter dat de pomp (die dus niet draait) erg warm is (terwijl het water in het systeem koud is). Ik heb nu de stekker eruitgetrokken om de pomp te laten afkoelen. Geen idee of dit slim is.
Vraag: Is het normaal dat die pomp zo heet wordt? Iemand een idee wat ik kan doen om het ding aan de praat te krijgen? Heeft laten repareren van de ketel, gezien de leeftijd, zin? Hoe lang zou een ketel mee moeten gaan ongeveer?
PS: Alleen bij de douche zit een thermostaatknop. Verder niet. Zowel gisteren als vandaag stopte de ketel (sprong op 2) terwijl er iemand stond te douchen.
Alvast bedankt,
Nora.
 

Oantsen

  • #2
Waarschijnlijk is de pomp stuk, dit kun je controleren door de grote schroef aan de voorzijde eraf te draaien, je kijkt dan op de as van de pomp. Je kunt proberen om met een schroevendraaier de pomp een "slinger" in de goede richting te geven, met een beetje geluk loopt hij dan weer, anders een nieuwe pomp erin.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
ALs u de schroef op de kop van de pomp los haald kan er water uitkomen let daar op.

Probeer met een schroevendraaier in de pomp as een draai te geven met de draairichting mee.

Helpt dit niet zal u de pomp moten vervangen.

Als u cv het verder goed doet kunt u beter de pomp vervangen,deze ketels zijn verder weinig problemen mee.
 

Acra

  • #4
Geweldig! Voorlopig werkt ie weer.
Bedankt, Nora
 

Oantsen

  • #5
Slim antwoordt Utreg, zelf bedacht?? :)
 

Klorissa

  • #6
Oantsen
het is niet zo gepast om dit soort antwoorden te plaatsen,daar zijn hoogstwaarschijnlijk wel andere forums voor
 

Xr8

  • #7
Staan er wel voldoende radiatoren open? Deze ketels zijn gevoelig voor onvoldoende doorstroming. Verder prima ketels, echter wanneer er grote kosten aan komen, zou ik toch een nieuwe overwegen, daar de ketel al 16 jaar oud is.

Succes.
 

Klorissa

  • #8
Al zet je alle radiatoren open als de pomp niet draait is er ook geen sprake van doorstroming of zou ik het niet goed gelezen hebben (brilletje ?)
 

Oantsen

  • #9
Nou nou Klorissa, kan dat wel?? :D :D
 

Klorissa

  • #10
Jawel ik geef toe hij is op het randje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu