Nefit Topline storingsinstructie

Kokopelli

  • #1
Graag wil ik jullie delen in mijn bevindingen met het oplossen van een storing aan mijn Nefit HRC24/4W. Vanochtend geen warm water uit mijn kraan.
Balen als je wilt douchen. De ketel is 2,5 jaar oud dus geen garantie meer. Ja alleen op de warmtewisselaar 5 jaar.
Even zoeken op internet en dit soort klachten komen vaker voor. Op de website van Nefit ben ik gaan zoeken naar serviceinstructies en vond deze wonder boven wonder. Stap voor stap kun je de storing controleren en laat men je de uitgewerkte remedies zien etc. Keurig van Nefit en ideaal voor degenen die technisch genoeg zijn om zelf even te zoeken.

Je hoeft niet gelijk de ommanteling van je ketel te verwijderen om dan te zoeken naar een naald in een hooiberg. Zo kwam ik door de instructie te volgen uit bij een mogelijk defecte servomotor die de driewegklep bedient. De storing snel gevonden, omdat je met deze instructie direct naar het juiste punt wordt geleid. Ik hoefde de servomotor niet te demonteren, want deze lag gewoon los op de bodem van de behuizing. Deze motor zit vast met een knelveer. De motor weer op het asje gezet en de knelveer ingedrukt en ik had weer warm water. Zo eenvoudig kan het zijn.
Hieronder het pdf bestand dat Nefit op haar website aanbiedt. Als je garantie is verlopen, dan is zo'n instructie een mooie service als je een beetje technisch bent, vind ik. Met dank aan Nefit.

PDF
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ook met dank aan u voor uw bijdrage.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu