Nefit HR Turbo 21 doet vreemd (o.a. code 2)

Tackinardie

  • #1
Mijn Nefit HR Turbo 21 uit 1999 doet sinds gisteren vreemd
Deze ketel is aangesloten op een CV boiler. In het huis zit op de 1e verdieping en op de begane grond vloerverwamering (bg heeft een aparte pomp in de meterkast) op zolder zit één radiator.

Gisteren bleef hij hangen op code 2. We hebben de ketel een gereset maar dat resulteerde weer in een code twee. Ook na het bijvullen wilde de ketel niet aanslaan (staat nu op 1,5 bar)

Vanmorgen heb ik de ketel weer reset en nu sloeg deze wel aan: Eerst kort een '0' dan kort een '2' en een '3'. daarna begon het water te stromen en knipperde '1' voor een paar minuten, daarna weer '0' en na een paar minuten weer een knipperende '1'.

Nu is mijn vraag, is dit de normale werking of moet ik er toch iemand bijhalen? De temp. meter op de ketel gaat niet omhoog en blijft op 0 staan... maar er komt wel warm water uit de kraan...


de foutcode 2 is volgens de rekeningen al een paar keer voor gekomen (3x) in alle gevallen is de stromingsschakelaar vervangen.

Kan iemand mij duidelijkheid geven..?
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #2
Code 2 geeft aan dat er te weinig of helemaal geen waterstroming plaatsvind.

U dient er dus voor te zorgen dat er voldoende water stroming kan plaatsvinden ( door bv de radiator op zolder open te zetten).

Wanneer de waterdruk te laag is, kan je hetzelfde probleem krijgen, er zit dan vaak een luchtbel in de buurt van de stromingsschakelaar.

Zorg er altijd voor dat de waterdruk op peil is, als deze een tijd lang aan de lage kant kan er rotzooi vanuit de installatie/ ketel los komen , en komt vervolgens in uw stromingsschakelaar terecht, waardoor deze niet goed meer functioneerd.

De knipperende 1 is een teken dat de ketel voor warmtapwater bezig is, als u warmwater tapt zal de ketel hier op blijven branden.

De code's die u beschrijft zijn de normale code's die zichtbaar "kunnen"worden tijdens het opstarten van de ketel.

Dat de temperatuur meter niet werkt, kan geen kwaad.
 

Tackinardie

  • #3
Bedankt voor de informatie!

Gisterenavond heb ik alles opengezet en geprobeerd de ketel weer te resetten, dit lukte. De vloer werd warm tot de ingestelde temperatuur waarna de ketel afsloeg. Helaas weer in een foutmelding, nu 2.. Dus dit keer met een puntje naast de twee.

Vreemd was overigens wel dat de vloer op de 1e verdieping helemaal niet warm werd...

Zijn er nog een aantal zaken die ik kan proberen?
 

Wim Lenderink

  • #4
Een 2.(met punt) geeft aan dat de stromingsschakelaar vast zit(komt niet in ruststand). Waarschijnlijk komt dit door de vloerverwarming.
Of er zit vuil in de leidingen, waardoor de schakelaar af en toe blijft hangen.
Maar het kan ook zijn, dat de pomp van de vloerverwarming deze schakelaar in de aan-stand zet.
De code's die u aangeeft zijn normaal. 2, 3 en een 1 voor cv: 2,3 en een knipperende 1 voor warmwater.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu