Nefit HR 32 gaat steeds weer aan...

Puddingh

  • #1
Heb een Nefit HR32 uit 1994 die vrijwel direct na uitschakelen weer aan gaat. Gebeurt met de klokthermostaat, met een ouderwetse draaithermostaat en ook als ik de draadjes tegen elkaar doe die van de thermostaat naar de ketel lopen.

Ook bij direct aansluiten van de thermostaat bij de ketel, met andere draad als verbinding krijg ik hetzelfde resultaat...

Kan nu dus ook alleen warm water tappen als ik de verwarming voortdurend aan laat. Is dit het einde van mijn 14 jaar oude ketel?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Is de kamer waar de thermostaat hangt op temperatuur wanneer de verwarming aanslaat ?
Ik heb meer het idee datde ketel z'n warmte niet kwijt kan en gaat pendelen op de ketelthermostaat.
Controleer eens of er lucht in de ketel en/of leidingen zit en de pomp wel goed draait.
 

Puddingh

  • #3
De kamer met thermostaat wordt 22 graden terwijl de tehrmostaat als max. 17 graden aangeeft. Het vlammetje symbool op thermostaat (signaal ketel aan) is ook niet aan, ook niet als de ketel weer inschakelt.

Alle radiatoren in het huis worden dus warm..
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Zou heel goed kunnen dat de ketel steeds aanslaat voor warmwaterbereiding als gevolg van een defecte driewegklep.

Zet de kamertermostaat helemaal omlaag zodat er geen warmtevraag is. Blijft de ketel dan nog steeds aanslaan en wordt ook de aanvoerleiding van de cv-installatie warm dan zal de driewegklep niet functioneren.

Succes
 

Klorissa

  • #5
Het wordt een stuk eenvoudiger als wij weten waar de ketel mee bezig is.
Dus als de ketel brandt en de kamerthemostaat staat uit,brandt er dan een 1 of knippert er een 1?
 

Puddingh

  • #6
Heb de ketel en buizen ontlucht, kwam nauwelijks lucht uit. De pomp draait wel, voel hem zachtjes trillen en ook platen beneden worden warm.

De kamer waar thermostaat hangt is warm genoeg, thermostaat geeft aan dat ketel niet in hoeft te schakelen, toch gebeurt dat, dus zonder warmtevraag.

De driewegklep lijkt inderdaad niet te bewegen, als ik het palletje van auto naar manual draai gaat ie niet meer helemaal terug. Heb motortje losgehaald en dat draait ook niet. Ik kan het tandwielmechaniek van de klep wel met schroevendraaier bewegen, lijkt dus niet vast te zitten. Lijkt erop dat het euvel gevonden is.

Weet iemand of ik de motor los kan kopen of moet ik de hele driewegklep vervangen?
 

Djerikp

  • #7
Alleen de motor vervangen kan, hier zijn revisie setjes voor te krijgen.

Echter wordt vaak aangeraden om de hele klep te vervangen. Het kan namelijk zijn de de rubber bal vervormt of gescheurt is, waardoor de klep niet meer goed sluit.
 

Puddingh

  • #8
OK, dan ga ik op zeker en vervang ik de hele klep.

Tot slot wil ik iedereen enorm bedanken voor de hulp!! Geweldig dat dit zo goed en snel werkt dankzij zeer enthousiaste vakmannen. Complimenten en nogmaals bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu