Nefit Ecomline HR Code 0, servicecode Y

Siljerom

  • #1
Wij hebben problemen met en Nefit ecomline HR ketel. Het vreemde is dat het probleem zich soms pas weer na enkele dagen voordoet. Het probleem is dat ondanks een ingestelde thermostaattemperatuur van bijvoorbeeld 20 graden, de verwarming niet aanslaat,en ver onder deze waarde zakt. Op de ketel geeft hij dan een code 0 en servicecode y, wat onder andere op een te hoge boilertemperatuur zou kunnen duiden.(de temperatuur meter op de display geeft dan ook wel zo´n 85 graden aan) Nu lijkt dit probleem zich voor te doen nadat we warm water hebben getapt, en er hierna dus iets fout gaat. Vandaag merkte ik dat na opnieuw langdurig water tappen de verwarming uiteindelijk weer corrigeerd.Volgens Nefit zou het de voeler van de boiler kunnen zijn of bijvoorbeeld een slecht werkende 3 wegklep.
De cartridge van de klep heb ik inmiddels vervangen, maar geeft geen resultaat. Wie kan mij verder helpen of heeft bijvoorbeeld een tip wat ik waar zou kunnen controleren, ik ben zelf wel technisch onderlegd maar mis nu even specialistiche kennis.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Waarom heb je de cartridge vevangen?
 

Klorissa

  • #3
Wat ook heel vaak bij een o-y storing voorkomt is een druppelende warm water kraan,Alle kranen controleren,de kranen kunnen ook inwendig doorlaten dat zie je niet.Dan zou in beide gevallen de warmwater leiding onder de ketel heet moeten zijn.Eenvoudig te checken door de inlaatcombinatie dicht te draaien.Ook een mogelijkheid is de motor van de driewegklep.Succes
 

Cv-boy

  • #4
Dat worden dan wel hele grote druppen als er een boiler inzit :mrgreen: , ik denk dat u boilersensor defect is.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #5
Beetje dom antwoord CV boy, als de boiler wordt voorzien van koudwater als is het maar een beetje (en dat gebeurd bij een lekkende kraan) dan zal de ketel de boiler blijven verwarmen en geen CV water vrij geven.

Het is uiteraard ook mogelijk dat de sensor afwijk of defect aan het gaan is maar dat is de volgende stap.
Eerst maar de inlaat combinatie dicht zetten dat kost niets :mrgreen:

Vr Gr
 

Klorissa

  • #6
Cv-boy schreef:
Dat worden dan wel hele grote druppen als er een boiler inzit :mrgreen: , ik denk dat u boilersensor defect is.
en hoe werkt een boilersensor dan ?
 

Eric D

  • #7
Een NTC ( Negatieve Temperatuurs Coeficient) werkt op weerstand, hoe hoger de temperatuur hoe minder de weerstand, wordt de temperatuur van de sensor hoog genoeg dan geeft deze geen weerstand meer !

Je kunt het warmwatercircuit dus uitsluiten door de aansluiting van de boilersensor door te verbinden je zegt hiermee tegen de branderautomaat dat de boiler warm is, en zal deze alleen op cv-bedrijf inkomen ook al word er warmwatergetapt.

Waarschijnlijk is de boilersensor defekt !

Mvrg Eric
 

Klorissa

  • #8
Ja leuk antwoord maar mijn vraag was een beetje sarcastisch bedoeld,een nare eigenschap geef ik toe. Zie het maar als een doordenkertje. Als er een kraan druppelt stroomt er koud water langs de dompelbuis waarin zich de boilersensor bevindt en deze wordt daardoor afgekoeld en gaat dan de boiler weer opwarmen en aangezien warm water voorrang heeft heb je geen cv en een o-y storing, zo misschien duidelijk :lol:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu