Natuurstenen voordeurdorpel zagen

Ed12345

  • #1
Hallo, ik heb een Belgische Blauwsteen voordeurdorpel waar ik 11cm vanaf moet zagen. Afmeting is 100x20x5 (alles in cm). Ik ging net aan de slag met een haakse slijper (met speciale schijf die door tegels heen kan) maar dat wordt niet mooi omdat je het apparaat niet mooi stil kan houden. Met een tegelslijper is het ook niet netjes te doen.

Steen is redelijk zacht omdat ik zelfs met de ijzerzaag erdoor kom maar dat gaat jaren duren.

Misschien moet ik de dorpel even brengen naar een speciaal zaak maar ik weet zo niet 1-tje in de buurt.

Zijn er andere mogelijkheden om dit te zagen? B.v. met speciale zaag in de decoupeerzaag of circelzaag? Ik noem maar wat.

hartelijk dank.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Normaal, doen wij dit toch ook gewoon met een slijptol.
Maar je zou eens bij een natuursteenbedrijf kunnen vragen, of zij er een stuk af willen zagen, met hun watergekoelde steenzaag of klipper.
 

Ed12345

  • #3
Ok bedankt. Ik ga het nog eens proberen met de haakse slijper.
 

Millew

  • #4
Ik gebruik bij het zagen van opsluitbanden van 60x200 mm een dikke betontegel als geleiding. Dat gaat redelijk nauwkeurig.

Je moet wel beide einden ondersteunen en zorgen dat je de zichtkanten voortrekt. Als de dorpel dan breekt voordat je helemaal doorheen bent, dan heb je geen last van afgesprongen hoekjes.
Eventueel kan je vooraf de dorpel rondom iets inslijpen.
 

Ed12345

  • #5
Bedankt. Het is al gelukt met een 12.5cm haakse slijper. Lastig omdat de haakse slijper zodanig is dat je minder dan 5cm diep kan. Niet perfect gegaan maar 1 zijde is heel goed en leg die dus boven. Zijkanten zijn toch vrijwel niet te zien.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu