Nathan pomp vloerverwarming draait niet

Hansvm

  • #1
Hallo, Ik heb in de serre een nathan pomp staan voor de vloerverwarming daar. In de woonkamer draait een andere pomp en die draait wel maar in de serre die op het zelfde circuit is aangesloten doet hij het niet. Als ik de stekker er in doe en de thermostaat opschroef komt er geen beweging in de pomp dus wordt de vloer ook niet warm, heeft iemand een idee?
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
Meestal wordt de voeding van de pomp geschakeld door een maximaal thermostaat die de bij te hoge aanvoertemperatuur de stroom onderbreekt.

maar een simpele manier is op het aansluitkastje van de pomp de spanning te meten ( spanningsmeter + basiskennis elektr vereist uiteraard)
wel spanning :meestal pomp defect of zit vast.
geen spanning : controleer stopcontact of max thermostaat.

Wat ook wel eens gebeurt is dat de pomp heeeeel lang uitgestaan heeft en muurvast zit , meestal kun je de schroefdop op de voorzijde van de pomp eraf halen en met behulp van een grote schroefdraaier op de as van de motor de pomp een slinger geven.
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #3
Met beleid uiteraard, de pompas kan breken als je niet voorzichtig bent...
 

Xr8

  • #4
De maximaal thermostaat zit onder op de verdeler bevestigd. Losse oranje kastje. Deze dien je na aanspraak handmatig te resetten. Deze reset zit onder het oranje dopje bovenop bij mijn weten.

Voor de rest zie bovenstaande opmerkingen.

Bij eventueel vervangen van de pomp zorgen dat je een soortgelijke Grundfoss pomp krijgt. Je kunt dan het huis laten zitten en de 4 inbusboutjes loshalen. Je kunt dan het motor gedeelte uitwisselen en de achterkant laten zitten. Wel eerst de vloerverwarming drukloos maken.

Succes.
 

Hansvm

  • #5
Top, hij doet het, pomp zat vast aan de binnenkant en even losdraaien en draaien maar......
bedankt voor de tip
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu