Nadraaitijd circulatiepomp

Biem

  • #1
Op hoeveel moet deze ingesteld staan, als ik weersafhankelijk regel ?
Standaard staat deze bij topline op 5 min, maar ik lees ook al ergens dat 24 hr gewenst is

Bvd Geert
 

Chathanky

  • #2
24 uur.
 

Biem

  • #3
Okay, ingesteld, alleen wat heeft een nadraaitijd van 24 uur voor zin, ik bedoel ,tegen die tijd is het cv-water toch allang afgekoeld
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #4
Bij weersafhankelijk regelen regel je niet op een ruimte temperatuur maar op buiten temperatuur en retour/aanvoer temperatuur.

Stel dat nu je cv water 30 graden moet zijn.
en alle cv kranen zijn dichtgelopen(geen warmte vraag)
Dan ziet de cv 30 graden op zijn retour en op zijn aanvoer en zou dan na 5 minuten de circulatie stoppen totdat het water in de ketel onder de aanspreek temperatuur komt ipv dat deze begint te stoken zodra een radiator kraan warmte vraagt.

verbeter het maar al ik fout zit.
 

Biem

  • #5
Okay, dat snap ik, dus als ik voordat ik na bed ga ,alle radiatoren dichtdraai, dan stopt de ketel gedurende de tijd dat ik deze dicht laat staan
 

Xr8

  • #6
Nee, als je de radiatoren dichtdraait dan houd de ketel niet op, als het goed is zit er een shunt in de installatie opgenomen. Als de radiatoren geen warmte vragen dan kan het water via deze shunt circuleren, anders zou de pomp in stilstaand water gaan draaien, en kapot gaan.

De instelling van de regelaar bepaald in principe hoelang er gestookt wordt, deze kan niet zien of de radiatoren het afnemen, als de aanvoer en retour temperatuur dicht bijelkaar komen dan zal de ketel terug moduleren en tot slot uitgaan, omdat de pomp echter continue draait zal het water afkoelen over de leidingen van en naar de shunt.

Dit is ook een van de redenen waarom een WA regeling in de praktijk meer energie zal verbruiken dan een ruimteregeling, de ketel stookt meer. Het comfort is echter wel hoger.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu