Naden tussen aanrechtbladen van hardsteen vullen

Hans l

  • #1
Beste, ik heb in de keuken van mijn verbouwde boerderij een oude hardstenen gootsteen gelegd met daar omheen de rest van het aanrechtlad in stukken van dezelfde steensoort.

Er zitten overal naden tussen: langs één kant zit aan de gootsteen zelfs een afgeronde kant zodat de naad van boven ook nog eens vrij breed begint.

Steenbewerkers hebben zwarte pasta op polyesterbasis voor hardsteen. Maar mijn naden zijn te fijn om die pasta daarin te krijgen. Moet ik de naden nu open slijpen met een haakse slijper om ze breder te maken en de oppervlakte ruwer vanwege het hechten? Of bestaat er een dunnere substantie om die naden te vullen, en zoja welke?

Verder: ik heb ook een paar ondiepe beschadigingenop de bodem van de stenen gootsteen rond de afvoer. Is die polyesterpasta geschikt om op zo'n plek duurzaam mee te repareren?

Alvast dank!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u de aanleg hiervan zelf gedaan ?
 

Hans l

  • #3
Ja. het aanrechtblad komt (in delen) uit en oud klooster
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dan hebt u dus geen garantie van een bedrijf op het blad.

Het lijkt mij het beste eens bij een natuursteenbedrijf langs te gaan, die weten van de hoed en de rand.
Bij mijn buurman hebben we eerst kit tussen de naden gedaan en toen de bladen aan elkaar gedrukt, zo was het voorschrift van de leverancier.
 

Hans l

  • #5
Dat weet ik maar helaas heb ik dat niet gedaan en de platen kunnen er niet meer uit. Bij een bedrijf kennen ze alleen de pasta. De vraag nu is of er ook een dunnere substantie bestaat die er vanzelf tussen loopt....
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Ik zou het echt niet weten, misschien is een sleufje maken met en diamantschijf niet eens zo'n gekke gedachte, hierna met een proffessionele kit afwerken.
 

De Wout

  • #7
Wij hebben een gootsteen in frut (soort beton met marmerstukjes ipv kiezel) om de naden af te werken hebben wij epoxy hars gebruikt. deze hars is vloeibaar zoals tafelolie. Bij het op maat slijpen hebben we het stof bijgehouden en daar de epoxy mee gekleurd. Luchtbelletjes en afgesprongen schilfers zijn hier ook mee hersteld. De naden goed afplakken om zuiver te werken,moeilijk te verwijderen, ook aan de onderzijde of het loopt er gewoon door. Best kan je even testen op een overschotje. Na 3 jaar intensief gebruik is de epoxy nog al nieuw.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu