Mysterie Whirlpool wasmachine AWO 966

Robertoo

  • #1
Whirlpool wasmachine AWO 966 (type D400?) S/N 411132002050. Nieuw gekocht circa lente 2012.
Het voorval is al enige tijd geleden gebeurd en ik heb nu pas besloten het hier te plaatsen, op zoek naar een verklaring.
Een nieuwe Whirlpool wasmachine gekocht die het tot op heden nog steeds prima doet. Maar... enkele maanden geleden hoorde ik in de bijkeuken (waar de wasmachine staat) een tamelijk harde en korte klap. Bij onderzoek bleek in de kunststoffen lijst van het werkblad van de wasmachine aan de voorzijde rechts diverse barsten te zitten (zie foto). Ik dacht dat er iets op gevallen was van het schap boven de wasmachine, maar daar stond alles nog netjes op, dat wil zeggen daar staat een magnetron en een friteuse en die stonden er nog; ook verder geen voorwerpen op de grond of zo. Ik kan werkelijk niets bedenken dat er op gevallen kan zijn en deze schade kan hebben veroorzaakt.
Twee weken geleden geleden zag ik aan de linker voorzijde van de lijst ineens een zelfde soort barst. En toen besloot ik het voorval hier eens te posten.
Wat kan het zijn?
Een verklaring die ik bedacht heb, is dat de kunststoffen lijst te krap is ontworpen en deze door de diverse keren opwarmen van de machine (uitzetten inwendig materiaal) uiteindelijk onder de ontstane krachten is bezweken. Als het dit niet is, is dit voorval voor mij een waar mysterie!

Toelichting op de foto: de barsten sluiten mooi op elkaar aan, dwz er ontbreken geen stukjes.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het lijkt er op dat er een te groot gewicht op de machine heeft gestaan waardoor het plastic is geknapt, of dat er toch iets op gevallen is of iemand er opgezeten heeft.
Zo te zien komt het niet door de machine zelf want de voorkant van het blad zakt duidelijk door.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #3
Zou zeggen dat de trommel hier tegen is geslagen maar die kan met geen mogelijkheid hier bij komen. Ik zou een geestenverdrijver inschakelen
 

Robertoo

  • #4
Jan schreef:
Het lijkt er op dat er een te groot gewicht op de machine heeft gestaan...
Dan zou er na de 'klap' toch ergens iets met gewicht gevonden moeten worden in de buurt van de wasmachine en dat was niet het geval. Toen ik de klap hoorde, zat er ook niemand op de machine. Het blad is/was ook niet doorgebogen, dat komt door de (groothoek)lens van de fotocamera.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #5
Machine zit in de garantie ik zou deze klacht toch melen bij fabriekant
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu