Muurverankering kettingslot, beschrijving!

Urquhart

  • #1
Na aankoop van twee gloednieuwe fietsen werd ik geconfronteerd met het volgende probleem: Hoe veranker ik de fietsen aan de vaste wereld m.b.v. een zwaar kettingslot? Het kettingslot was snel gevonden, maar een kettingslotvriendelijke vaste wereld in ons trappenhuis ontbrak... :o

Een aantal bouwmarkten verder en nog geen oplossing ben ik naar een goede ijzerwarenhandel gegaan. Na ampel overleg tot de volgende oplossing gekomen:

Neem een solide metalen oog (met een diameter binnenkant van ±24 mm) met manchet op een relatief korte, dikke bout (±19mm) met dun schroefdraad (bedoeld voor de bevestiging in een stalen balk), een vergelijkbaar oog op een keilbout is namelijk niet voorhanden. Vijl aan één zijde het schroefdraad weg (voorkomt de mogelijkheid van uitdraaien van de bout via het schroefdraad).

Boor een gat van ± 22mm in een stenen/betonnen muur, met een ietwat grotere diepte dan de lengte van de bout. Neem wat kneedbaar epoxyhars (± 1 kubieke cm), stop dit in de boorholte en druk direct daarna het oog met de bout stevig in de boorholte. Eventueel overtolig epoxyhars met een vochtig doekje gladstrijken.

Resultaat (na uitharding): Elegante en deugdelijke vaste wereld, op elke gewenste plaats!

Met dank dus aan de vriendelijke medewerker van de metaalhandel!

:idea:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Het kan ook met chemische pluggen, ook verkrijgbaar bij de goede ijzerhandel, echt ijzersterk.
 

Urquhart

  • #3
Beste Jan,

Dank voor de suggestie, ook chemische pluggen zijn in de overweging meegenomen... Maar die hebben een boorgat nodig met aanzienlijk meer diepte, voor zover ik weet. Dat zag ik met mijn groene huis-tuin-en-keuken Bosch in een met betonblokken opgebouwde muur even niet zitten... :? Of heb je ook chemische pluggen van pak 'em beet 4 cm?
 

Urquhart

  • #4
Het is gelukt, ik heb, dankzij vriendelijke bovenburen, wat foto's kunnen maken!

Eerst het gereedschap, dat je nodig hebt (kneedepoxyhars en een forse betonboor van 22 mm):



Dan nu de aldus ontstane vaste wereld:



En tot slot, kettingslot erdoor en klaar is (Klusidee) Kees:



Op slot
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu