Muur verven of behangen met weggewerkte deur

Gerdab

  • #1
Wij hebben een deur weggewerkt door er een precies passende plaat mdf in te zetten, de kozijnen hebben we er af gehaald zodat de muur vrijwel glad is.

Na het verven van het geheel zie je duidelijk een verschil bij de kozijnen en de muur. Er onstaan scheuren in de verf. Wat kunnen we het beste doen om de muur zo egaal mogelijk te krijgen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het probleem zit hem in het precies passen.
Juist doordat het precies past, gaat de verf brokkelen wanneer de mdf plaat gaat werken.

Je kunt de plaat MDF beter een paar mm te klein maken en aan alle kanten met een flexibele (acryl) kit dichtkitten. Weliswaar blijf je dan een (overschilderbare) groef zien, maar dat is minder erg dan scheuren in de verf.

Je zou met een haakse slijper rondom alsnog een gleuf in het steen kunnen maken van enkele mm's, en dat na stofvrij maken dichtkitten. Dat hangt er wel vanaf van wat voor materiaal die muur is, bij hard beton lukt dat niet en kun je beter de mdf-plaat er uit halen en afschaven of zo.

Wil je het helemaal glad krijgen, dan zul je het gat moeten dichtmetselen met bijv. gasbetonblokken, en afwerken met een stuclaag.
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Als je de plaat mdf een goede centimeter terug had gehouden had je er een plaat gips overheen kunnen zetten en daarna de naden af kunnen werken met gaasband en dan het geheel stucen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu